Komunikat o błędzie: Brak bazy danych SolidWorks

Witam

Po otwarciu Solidworks pojawia się następujący komunikat o błędzie: "Brak bazy danych Solidworks. Nie wszystkie funkcje będą dostępne".

Czy ktoś ma jakieś pojęcie o przyczynie tej wiadomości?

Z góry dziękuję

Witam

Czy próbowałeś przejść do "opcji ogólnej" i kliknąć przywróć? Być może stracił swoje więzy.

Witam

Inna + metoda radykalna:

- W systemie Windows uruchom REGEDIT

- Usuń gałąź z rejestru: HKEY_CURRENT_USER\Software\Solidworks

Następnie uruchom ponownie oprogramowanie. Bądź ostrożny, SW resetuje się i tracisz wszystkie swoje osobiste ustawienia, ale w zasadzie odzyskuje wszystkie swoje ścieżki...

Witam

Dzieje się tak, gdy pliki z ustawieniami solidworks nie są dostępne.

Prawdopodobnie masz pliki w sieci lub na dysku, który nie jest dostępny.

Musisz zajrzeć do swoich opcji i zidentyfikować brakujące pliki

@+

Z SolidWorks i w Narzędziach / Dodatkach powinieneś sprawdzić:

"SolidWorks Workgroup PDM 2012".

Próbowałem przywrócić linki, ale nadal otrzymuję komunikat o błędzie.

Właściwie uważam, że wynika to z faktu, że używam EPDM i że na tej stacji roboczej uprawnienia są dość ograniczone, więc baza danych musi być niekompletna i Solid Works informuje mnie o tym.

Dziękuję i życzę miłego dnia

Ten komunikat o błędzie nie ma nic wspólnego z EPDM, ale raczej z tym, że został zaewidencjonowany dodatek SolidWorks PDM Workgroup , a nie EPDM.

Za każdym razem, gdy otrzymuję tę wiadomość, to dlatego, że jeden z dysków sieciowych nie był podłączony.

Na przykład tworzona jest kopia zapasowa sieci lub stołu do wiercenia...

Na pasku tytułowym tej wiadomości znajduje się nazwa odpowiedniego dodatku (np. FeatureWorks).

Aktywujesz go w oprogramowaniu, zamykasz oprogramowanie.

Otwierasz go ponownie i wyłączasz, a następnie ponownie wychodzisz z oprogramowania.

A potem jest OK.

Cdt

Witam

Właśnie miałem problem.

W rzeczywistości nieumyślnie usunąłem plik

\lang\angielski\SWBrowser.mdb

Przywróciłem go i działa

Klasa A+

Witam

Miałem ten sam problem, wynikał on z tego, że baza znajdowała się na dysku sieciowym, którego litera uległa zmianie.

Po odłożeniu oryginalnego listu z powrotem i wyczyszczeniu rejestru zgodnie z powyższymi instrukcjami, zadziałało.

Z drugiej strony nie mogę aktywować dodatku PDM, ponieważ nie ma go na liście dodatków.

Mam wersję premium 2012 SP1