Witam
Po otwarciu Solidworks pojawia się następujący komunikat o błędzie: "Brak bazy danych Solidworks. Nie wszystkie funkcje będą dostępne".
Czy ktoś ma jakieś pojęcie o przyczynie tej wiadomości?
Z góry dziękuję
Witam
Po otwarciu Solidworks pojawia się następujący komunikat o błędzie: "Brak bazy danych Solidworks. Nie wszystkie funkcje będą dostępne".
Czy ktoś ma jakieś pojęcie o przyczynie tej wiadomości?
Z góry dziękuję
Witam
Czy próbowałeś przejść do "opcji ogólnej" i kliknąć przywróć? Być może stracił swoje więzy.
Witam
Inna + metoda radykalna:
- W systemie Windows uruchom REGEDIT
- Usuń gałąź z rejestru: HKEY_CURRENT_USER\Software\Solidworks
Następnie uruchom ponownie oprogramowanie. Bądź ostrożny, SW resetuje się i tracisz wszystkie swoje osobiste ustawienia, ale w zasadzie odzyskuje wszystkie swoje ścieżki...
Witam
Dzieje się tak, gdy pliki z ustawieniami solidworks nie są dostępne.
Prawdopodobnie masz pliki w sieci lub na dysku, który nie jest dostępny.
Musisz zajrzeć do swoich opcji i zidentyfikować brakujące pliki
@+
Z SolidWorks i w Narzędziach / Dodatkach powinieneś sprawdzić:
"SolidWorks Workgroup PDM 2012".
Próbowałem przywrócić linki, ale nadal otrzymuję komunikat o błędzie.
Właściwie uważam, że wynika to z faktu, że używam EPDM i że na tej stacji roboczej uprawnienia są dość ograniczone, więc baza danych musi być niekompletna i Solid Works informuje mnie o tym.
Dziękuję i życzę miłego dnia
Ten komunikat o błędzie nie ma nic wspólnego z EPDM, ale raczej z tym, że został zaewidencjonowany dodatek SolidWorks PDM Workgroup , a nie EPDM.
Za każdym razem, gdy otrzymuję tę wiadomość, to dlatego, że jeden z dysków sieciowych nie był podłączony.
Na przykład tworzona jest kopia zapasowa sieci lub stołu do wiercenia...
Na pasku tytułowym tej wiadomości znajduje się nazwa odpowiedniego dodatku (np. FeatureWorks).
Aktywujesz go w oprogramowaniu, zamykasz oprogramowanie.
Otwierasz go ponownie i wyłączasz, a następnie ponownie wychodzisz z oprogramowania.
A potem jest OK.
Cdt
Witam
Właśnie miałem problem.
W rzeczywistości nieumyślnie usunąłem plik
\lang\angielski\SWBrowser.mdb
Przywróciłem go i działa
Klasa A+
Witam
Miałem ten sam problem, wynikał on z tego, że baza znajdowała się na dysku sieciowym, którego litera uległa zmianie.
Po odłożeniu oryginalnego listu z powrotem i wyczyszczeniu rejestru zgodnie z powyższymi instrukcjami, zadziałało.
Z drugiej strony nie mogę aktywować dodatku PDM, ponieważ nie ma go na liście dodatków.
Mam wersję premium 2012 SP1