Komunikat o błędzie podczas archiwizowania planu PDM

Witam

Mam problem, z którym nigdy się nie spotkałem odkąd używam pdm, przy żądaniu archiwizacji z pliku 3D pojawia mi się komunikat o błędzie na rysunku (cf capture), jeśli poproszę o archiwizację z pliku planu wszystko jest ok.

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem?

Z góry dziękuję

erreur_archivage.jpg

Witam

Komunikat o błędzie dla planu nie mógłby być jaśniejszy, w skarbcu EPDM znajduje się już plik o tej samej nazwie i tym samym rozszerzeniu.

Jest to konfiguracja repozytorium, która zezwala na pliki o tej samej nazwie lub nie, w zależności od kategorii, do których należą. Ogólnie rzecz biorąc, duplikowanie plików jest zabronione w przypadku plików CAD, ale dozwolone w przypadku innych typów plików (PDF, XLS itp.).

1 polubienie

Dziękuję Pierre ale niestety to nie ten problem, prawdopodobnie wynika on z parametru, którego w tej chwili nie mogę znaleźć, ponieważ podczas łączenia się z pdm z kontem jednego z moich kolegów ten komunikat o błędzie nie jest wyświetlany, ustawienia użytkownika i grupy są takie same.

A jeśli chodzi o duplikaty, są one ustawione na nieautoryzowane.

Witam

Nigdy nie miałem tego problemu. Może się zdarzyć, że użytkownik spróbuje utworzyć ten sam plik i że w momencie uruchomienia archiwizacji za pomocą 3D będzie on istniał ("stan prywatny", który jest widoczny tylko wtedy, gdy parametr jest aktywny).

W końcu może to być po prostu przejściowy błąd, SolidWorks PDM nie jest od niego zwolniony.

1 polubienie

, nawet mam podobny problem, szukałem w całym Internecie i nawet pisałem w wielu wątkach na różnych forach, żadne rozwiązanie nie wydaje się działać. Jestem naprawdę sfrustrowany, czy ktoś z was może mi pomóc rozwiązać ten problem, jestem teraz bardzo zmęczony. get-vidmate.com instasave

Może również istnieć plik, który został usunięty i miał tę samą nazwę (usunięcie jest często tylko wirtualne: EPDM zachowuje kopię usuniętych plików i umożliwia ich przywrócenie w razie potrzeby). Z pamięci może to generować tego rodzaju problemy.

1 polubienie