Witam
Odkąd zaktualizowałem wersję 2020 Solidworks, za każdym razem, gdy uruchamiam, otrzymuję wiadomość od Solidworks (patrz obraz w PJ).
Bez względu na to, ile wrzucę Tak lub Nie, to nic nie zmienia, komunikat nadal pojawia się za każdym razem, gdy go uruchamiam.
Powinieneś wiedzieć, że mam swoje ustawienia, które zapisałem (makra, formatowanie, ustawienia...). Może to coś zmienia?
Czy masz rozwiązanie?
capture1.png
1 polubienie
Witam @Loulou.P
Wszystkie ustawienia, które zapisałeś, zwykle znajdują się w pliku *. SLDREG powiedział:
Dlaczego ten komunikat przed instalacją oprogramowania w wersji 2019 zastąpił plik SDLREG i umieścił nowy plik . SLDREG, co oznaczało, że jeśli nie wykonałeś kopii zapasowej na pulpicie lub w innym miejscu, SOlidworks nadpisał Twoje preferencje. (GRRRRR !!!)
Teraz SW nie nadpisuje już domyślnie SLDREG, ale nadal, czy czasami nie chcesz standardu (w przypadku zmiany posiadacza lub innych).
Więc gdy oprogramowanie jest otwarte, klikasz na zapisany SLDREG i powinno otworzyć się okno naprawy, które Cię, co chcesz zrobić.
Po wykonaniu tej operacji nie powinien już pojawiać się powtarzający się komunikat.
Pozdrowienia
PS / Tworzy kopię zapasową w . STARY twój SLDREG, którego nigdy nie wiesz.
Witaj Zozo_mp,
Próbowałem tej manipulacji, niestety nie zadziałało.
Otworzyło się okno, więc ponownie zapisałem ustawienia, ale nic to nie zmieniło.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, które sprawiły , że mam trochę nadziei!
Solidworks i tak działa (póki co), więc zastanawiam się, żeby poczekać na kolejną aktualizację i spróbować jeszcze raz tych sposobów.
Pozdrowienia