Pomiar wymiarów za pomocą Edrawing

Cze wszystkim 

Wiedziałem o tym, zapomniałem o tym, nie mogłem tego zapamiętać

Dzięki Edrawing możesz zarządzać możliwością korzystania przez odbiorcę z narzędzia pomiarowego lub nie, gdy otworzył rysunek.

W ogóle nie pamiętam, jak to zrobić, a odpowiedzi nie znalazłem w samouczkach, więc wysyłam swoje Edrawings z wyłączonym narzędziem pomiarowym.

Kto może mi pomóc 

Z góry dziękuję

Yves 

Dobry wieczór

W przypadku opcji zezwalania lub niezezwalania na pomiar rysunku elektronicznego, odbywa się to w momencie zapisywania z SolidWorks.

W oknie dialogowym "Zapisz jako", po wybraniu typu pliku eDrawing, znajduje się przycisk "Opcje". Pojawi się nowe okno dialogowe, które umożliwia dostęp do tej opcji pomiaru.

Kolejną kwestią, na którą należy zwrócić uwagę, jest to, że ten plik jest otwarty w eDrawing Professional! Standardowy EDrawing nie pozwala na pomiar!

2 polubienia

Dobry wieczór Benoit 

Dziękuję za odpowiedź, posiadam SLDW 11 PRO, nie mam obecnie środków na inwestycję w nową wersję,  

Dzięki Tobie właśnie znalazłem, albo to z SLDW i musisz sobie ustawić typ Edrawing, więc ostatnia opcja daje dostęp do tego co chcesz wybrać 

Jeszcze raz dziękuję i życzę miłego wieczoru 

Yves 

Dobry wieczór Benoit 

Dziękuję za odpowiedź, posiadam SLDW 11 PRO, nie mam obecnie środków na inwestycję w nową wersję,  

Dzięki Tobie właśnie znalazłem, albo to z SLDW i musisz sobie ustawić typ Edrawing, więc ostatnia opcja daje dostęp do tego co chcesz wybrać 

Yves 

Dobry wieczór Benoit 

Yves 

Dobry wieczór Benoit 

Yves