Zbudowałem rodzinę części i w tej musiałbym wykonać pomiar, a ten pomiar znajduje się w mojej tabeli Excel, która kontroluje rodzinę. Próbowałem stworzyć szkic i umieścić na nim pilotowaną stronę, ale ta ostatnia wydaje się nie być możliwa do uwzględnienia w obrazie, ponieważ niczego nie napędza...
Masz napiwek, mam ponad 200 sztuk...
Zaznaczam, że w żadnym wypadku nie mogę uzyskać tej wartości za pomocą żadnych obliczeń, biorąc pod uwagę podstawową geometrię moich części...
Ale jak uzyskać ten pomiar w tabeli Excela??? Jeśli utworzysz fałszywy szkic i umieścisz na nim fałszywy wymiar, a następnie umieścisz go w tabeli Excela, a następnie zrobisz = w polu, które chcesz zmierzyć, wymiar szkicu będzie zgodny z potwierdzeniem i będziesz miał pomiar...
Nie ma potrzeby przechodzenia przez właściwość niestandardową, SW pozwala na umieszczenie wymiarów pilotowanych w rodzinie pomieszczeń.
Jedynym niebezpieczeństwem jest to, że w Excelu pozwala modyfikować wartość, nawet jeśli jest to kontrolowane wybrzeże. W modelu nie zostaną wprowadzone żadne zmiany, ale użycie tej wartości do obliczeń w programie Excel może być niebezpieczne.
Rozwiązaniem jest przełączenie kolumny w tryb chroniony w programie Excel i zablokowanie skoroszytu.