Potrzebuję Twojej pomocy z oprogramowaniem Composer 2018!
W jednym projekcie utworzyłem widoki rozstrzelone z tabelą z Bom i Callout. Mój klient chce dodać nową właściwość meta z numerami elementów dla tych części zamiennych. Modyfikuję więc SolidWorks, aby zintegrować informacje. Aktualizuję mój Composer, zaznaczając "importuj meta-właściwości", ale we właściwościach użytkownika nie mam nowych informacji, ani w konfiguracji kolumn Bom.
Dla mojego zmodyfikowanego SolidWorks, jeśli zapiszę go jako .smg i przejdę do właściwości użytkownika, pojawi się moja modyfikacja, ale nagle zaczynam od nowa na pustym pliku (koniec z widokami rozstrzelonymi) i w związku z tym tracę 3 tygodnie pracy....
Witam, to nie rozwiązało mojego problemu. Elementy wracają na swoje pierwotne miejsca, ale meta nie jest aktualizowana.
Znalazłem rozwiązanie, ale wymaga to ode mnie odebrania części już wykonanej.
Przekształciłem mój zespół Solidworks w SMG (nr 2). Na moim oryginalnym (N°1) wyodrębniłem wszystkie moje widoki do pliku .view i zaimportowałem widoki do mojego N°2. Następnie skopiowałem wszystkie kolaboracje z mojego N°1 i wkleiłem je do mojego N°2. Ważne jest, aby wiedzieć, że płaszczyzny cięcia, a także ścieżki i linie magnetyczne nie są kopiowane. Nagrałem mój N°2, zamknąłem i dopiero wtedy zamknąłem mój N°1 (zarejestrowany czy nie, nie ma znaczenia). Jeśli najpierw zamkniesz pozycję nr 1, istnieje duża szansa, że etykiety, objaśnienia itp. nie pozostaną w pozycji nr 2
Trzeba było wtedy przerobić ścieżki i widoki przekrojowe...
Mam nadzieję, że może się to przydać innym ludziom.