Właściwości meta nie są aktualizowane po edycji

Witam

Potrzebuję Twojej pomocy z oprogramowaniem Composer 2018!

W jednym projekcie utworzyłem widoki rozstrzelone z tabelą z Bom i Callout. Mój klient chce dodać nową właściwość meta z numerami elementów dla tych części zamiennych. Modyfikuję więc SolidWorks, aby zintegrować informacje. Aktualizuję mój Composer, zaznaczając "importuj meta-właściwości", ale we właściwościach użytkownika nie mam nowych informacji, ani w konfiguracji kolumn Bom.

Dla mojego zmodyfikowanego SolidWorks, jeśli zapiszę go jako .smg i przejdę do właściwości użytkownika, pojawi się moja modyfikacja, ale nagle zaczynam od nowa na pustym pliku (koniec z widokami rozstrzelonymi) i w związku z tym tracę 3 tygodnie pracy....

Z góry dziękuję

indice_01.png
indice_02.png

Witam

Być może powinieneś  umieścić  właściwość user we właściwościach neutralnych.

Kliknięcie przycisku -> Przywróć właściwości neutralne

CDLT powiedział:

propriete_neutre.png

Witam

Czy rozwiązałeś swój problem  po powrocie?

Cdlt powiedział:

Witam, to nie rozwiązało mojego problemu. Elementy wracają na swoje pierwotne miejsca, ale meta nie jest aktualizowana.

Znalazłem rozwiązanie, ale wymaga to ode mnie odebrania części już wykonanej.

Przekształciłem mój zespół Solidworks w SMG (nr 2). Na moim oryginalnym (N°1) wyodrębniłem wszystkie moje widoki do pliku .view i zaimportowałem widoki do mojego N°2. Następnie skopiowałem wszystkie kolaboracje z mojego N°1 i wkleiłem je do mojego N°2. Ważne jest, aby wiedzieć, że płaszczyzny cięcia, a także ścieżki i linie magnetyczne nie są kopiowane.  Nagrałem mój N°2, zamknąłem i dopiero wtedy zamknąłem mój N°1 (zarejestrowany czy nie, nie ma znaczenia). Jeśli najpierw zamkniesz pozycję nr 1, istnieje duża szansa, że etykiety, objaśnienia itp. nie pozostaną w pozycji nr 2

Trzeba było wtedy przerobić ścieżki i widoki przekrojowe...

Mam nadzieję, że może się to przydać innym ludziom.