Witam, to trochę wykracza poza zakres twojego początkowego pytania, ale ponieważ może ci pomóc, korzystam z okazji, aby się nim z tobą podzielić:
"Moja maszyna jest dobra, również do reagowania na sugestię. Zrobiłem test wydajności, jesteśmy w pierwszym kwartale. Karta graficzna QUADRO 4000, i7, 16GB pamięci... W7 pro 64"
To nieprawda, wydajność twojej maszyny wydaje się dobra, ale jej niezawodność nie jest przeznaczona do użytku, w którym z niej korzystasz!
Sam mam na swoim komputerze i7 haswell z 16 GB pamięci RAM i Quadro 4200, jest to akceptowalna konfiguracja do pracy z domu, ale w biznesie naraża się na problemy...
Rzeczywiście, i7 jest wydajny, ale jego niezawodność w oprogramowaniu obliczeniowym, takim jak "mechaniczne" oprogramowanie CAD, pozostawia wiele do życzenia.
W przypadku oprogramowania, które wykonuje wiele obliczeń, takiego jak CATIA lub SolidWorks, procesor Xeon z profesjonalną płytą główną, a zwłaszcza pamięci RAM ECC, są atutami profesjonalnej konfiguracji, która działa poprawnie.
https://fr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9moire_%C3%A0_code_correcteur_d'errors
Więc tak, jest to stosunkowo drogie, ale istnieją rynki wtórne dla tego typu sprzętu komputerowego i czasami lepiej mieć komputer, który jest trochę wolniejszy, ale niezawodny, niż bestia, która ląduje w ścianie 3 razy dziennie...
Konkludując: "W związku z tym nastąpiła jednostronna modyfikacja obecnej umowy. Nie czytałem umowy dotyczącej oprogramowania, ale wydaje mi się, że Dassault jest na tyle sprytny, że zawarł wystarczającą liczbę zamknięć, aby zabezpieczyć się przed jakimkolwiek odwołaniem.
Powodzenia i miłego dnia