Dobry wieczór
Szybkie pytanie: Czy możemy nadać kolory nowym spoinom (od SW2011), tak jak mogliśmy to zrobić wcześniej?
Dziękuję
Dobry wieczór
Szybkie pytanie: Czy możemy nadać kolory nowym spoinom (od SW2011), tak jak mogliśmy to zrobić wcześniej?
Dziękuję
Witam
Korzystam z oprogramowania SW 2012 i mogę zmienić kolor spoin za pomocą zakładki wyglądu tak jak w przypadku innych funkcji. Ale pytanie brzmi, co rozumiesz przez "tak, jak mogliśmy zrobić wcześniej"?
Miłego dnia
W SW14 w "właściwościach dokumentu / wyświetlaniu szablonu" możesz wybrać kolor, który chcesz przypisać do każdego typu funkcji. (Nie testowałem)
Do @Rim-b załączam jak wyglądają spawy, o których mówię. Nie są to stare modele określane jako koraliki, które można dowolnie kolorować.
Na @stefbeno nie widzę, gdzie mogę zmienić kolor spawów
Dziękuję za pomoc
Jestem na SW13 i rzeczywiście, nie widzę żadnego sposobu, aby zmienić ten kolor konwencjonalnymi środkami! :/
Sznur wydaje się przybierać kolor jednego z sąsiednich ciał i najwyraźniej jest to pierwszy przypadek w historii, gdy oba mają kolor ciała.
@stefbeno,
Ta opcja jest przeznaczona dla funkcji "Spoiny pachwinowe" (stara funkcja), która daje widoczne szwy w masach ciała, ale nie ma wpływu na funkcje "Szwy spawalnicze"... " (funkcja od 2011 roku), która daje prostą, widoczną reprezentację w pliku spoiny.
Rzeczywiście, nie zrozumiałem niuansów (nie używam żadnego z nich), a poza tym "nowe" nie do końca mi odpowiada...
O dobrze! Nie znałem tej funkcji, nawet poświęciłem trochę czasu, aby ją znaleźć, ponieważ myślałem, że jest w pliku części, podczas gdy powinieneś być w złożeniu.
Nie mogłem też znaleźć opcji zmiany koloru tego ściegu spawalniczego, ale będę szukał jeszcze trochę.
Edit: Powiedziałem coś głupiego, ten koralik lutowniczy też istnieje w częściach: przepraszam!
Witam
W witrynie SolidWorks znajduje się żądanie poprawy w tej sprawie, które nie zostało rozwiązane (otwarte):
SPR #IFrame:
455446
Stan:
Otwierać
Streszczenie:
Opcja wyświetlania ściegów spoiny w kolorze zdefiniowanym przez użytkownika
Aby uzyskać dostęp do tego łącza, należy zalogować się na stronie internetowej SolidWorks:
https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-GFT4OW&SRN=