Powiązanie lub równanie dwóch wiązań "graniczna odległość"

Witam

Dla jednego z moich zespołów (3 części, z 2 identycznymi cylindrami) użyłem dwóch ograniczeń "odległości granicznej", aby zasymulować skok moich cylindrów.

Chciałbym połączyć te ograniczenia tak, aby wylot trzpienia pierwszego odpowiadał wycofaniu drugiego.

Z góry dziękuję za wskazania.

Cześć @Sannicolas

Czy możesz przesłać zrzut ekranu, aby lepiej zrozumieć?

Rysunek jest wart tysiąca przemówień

@+ ;-)

W załączeniu zrzut ekranu.

capture_01.jpg

Umieszczasz wymiar odległości w osi między pierwszym cylindrem a końcem strzały

A jeśli weźmiesz narzędzie do ruchu i weźmiesz je na oś 2 ramion, możesz wymienić cały zestaw z ekstrakcją penetracyjną 2 cylindrów

@+ ;-)

jesteś pod którą wersją SW jeśli 2012 publikuje plik który ci pokazuję 

jak powiedział GT22, dodając ograniczenie odległości na osiach cylindrów i dodając równanie: D_verin1 = Długość na zewnątrz - D_verin2  dostajesz to, czego chcesz, myślę.

@opiep27; Tak właśnie zrobiłem, mój problem polega na tym, że nie mogę się z nimi skontaktować.

@gt22; Jestem na SW2011.

Próbuję zrobić kilka zrzutów ekranu za pomocą menedżera funkcji, aby być bardziej precyzyjnym w tym, co zrobiłem.

Witam

Aby sparować dwa wiązania, używam następującej metody:

a) Klikam dwukrotnie na pierwsze ograniczenie (tutaj jedno z twoich ograniczeń limitu)

=> Wyświetlane są kursy

b) Klikam dwukrotnie na wymiar

=> pojawi się okno z dołączonym obrazem

c) Otrzymuję nazwę numeru telefonu

=> tutaj D1@distanceLimite1

- Postępuję w ten sam sposób dla 2. ograniczenia (A, B, a następnie C)

- Tworzę równanie, w którym dwie strony są równe:

http://help.solidworks.com/2011/french/Solidworks/sldworks/LegacyHelp/Sldworks/Parts/HIDD_RELATIONS.htm

Proszę bardzo!

distance_limite.png
2 polubienia

jeśli korzystasz z oprogramowania SW 2011, możesz umieścić plik

@+ ;-)

Siłownik jest kompletnym podzespołem (korpus + pręt) z naprężeniem granicznym. A potem wstawiłeś go do zespołu?

Nie wiem, czy damy radę jeszcze z ograniczeniem podzespołu...

Jeśli jednak podzespół jest elastyczny, należy wstawić ograniczenia graniczne do jastrychów w zespole głównym, aby móc sterować nimi za pomocą równania.

Dziękuję wszystkim trojgu,

Teraz wszystko, co musimy zrobić, to wszystko dopracować i to zrobi.

Jeśli mogę ci "pomóc", nie wahaj się.

1 polubienie