Umieść numer przedmiotu w nieruchomości

Dobry wieczór

Mam w zespole plastikową formę 3D, chcę ją zdefiniować w 2D dla każdej części

Mój problem polega na tym, że mogę użyć numeru elementu w zestawieniu komponentów i automatycznie wyświetlić  go przed  polem znacznika   właściwości części

Pozdrowienia

Numer artykułu struktury produktu nie może zostać uwzględniony we właściwościach artykułu.
Numer części zależy od kolejności, w jakiej część jest umieszczana w zespole. Artykuł nie może mieć tych informacji automatycznie.
Może być stosowany na przykład w kilku zespołach.

5 polubień

dziękuję za odpowiedź , ale czy istnieje sposób, aby zlokalizować wszystkie części razem, ponieważ na razie robię to ręcznie w kasecie rysunkowej 

Pozdrowienia

Dobry wieczór

Zrobiłem kilka samouczków na temat właściwości:

http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_168.html

1 polubienie

W przeciwnym razie, dla mojej części, utworzyłem właściwość "Nr części", którą ręcznie wypełniam podczas modelowania części.
Następnie w nomenklaturze utworzyłem kolumnę z tą właściwością.

W przypadku bąbelka rysunku dokonuję dużego wyboru, aby przechwycić wszystkie bąbelki i zmieniam właściwość domyślną na właściwość niestandardową "Nr części".

5 polubień

świetny pomysł , dziękuję, spróbuję jutro w pracy

dziękuję, że działa 

W przypadku numeru części, w zależności od tego, jak nazwiesz swoje pliki, możesz przypisać nazwę pliku bezpośrednio do niego.
Idąc trochę dalej, zastanawiam się, dlaczego nie możesz użyć nazwy pliku bezpośrednio?