Umieszczanie kropkowanej części na rysunku

Witam

Czy możesz mi powiedzieć, czy możliwe jest pokazanie ukrytych pociągnięć tylko bryły w widoku rysunku, pozostawiając widok w stylu wyświetlania "usunięte ukryte linie"? Z góry dziękuję.

Witam

Tak, po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy na daną treść i wykonaj "Pokaż ukryte krawędzie"

6 polubień

Zmieniając styl linii "jeden po drugim" treści, która ma być edytowana, działa.

2 polubienia

Witam

We właściwościach widoku rysunku, na karcie dołączenia, można wybrać komponent, jeśli jest to widok zespołu, lub funkcję, jeśli znajdujesz się w części (będzie to na przykład ostatnia funkcja działająca na bryłę)

Miłego dnia

Mick

montrer-cacher.png
2 polubienia

Obręcz b: Próbowałem już pokazać ukryte krawędzie, klikając prawym przyciskiem myszy na ciało, ale pokazuje mi to ukryte krawędzie całego mojego modelu.

Alan. ERP: Nie mogę zmienić stylu linii, ponieważ moje ciało jest w połowie widoczne, chciałbym pokazać jego ukryte krawędzie, aby móc go odchylić.

Mick: Już zrobiłem to, co powiedziałeś, ale tak samo jak w przypadku Rim-b, pokazuje mi przerywane linie całego mojego modelu.

Tak, w rzeczywistości wraca to do rozwiązania Rim-b,  ale masz widok na to, co jest ukryte lub pokazane.

U mnie działa to dobrze, czy jesteś pewien, że ciało, o którym mowa, nie jest zrośnięte z resztą twojego pokoju, ponieważ jest to jedyny przypadek, który nie może zadziałać, ponieważ działamy na ciało

Edit: Właściwie nawet w tym przypadku to  działa (przetestowałem ponownie), bo działasz na funkcję

2 polubienia

Ok, zrozumiałem problem, wszystkie twoje odpowiedzi są poprawne, w rzeczywistości, kiedy wybierałem swoje ciało, tak naprawdę wybierałem symetryczne ciało mojej funkcji (będąc przed moją symetrią), więc pokazywało mi ukryte krawędzie wszystkich moich ciał w tej funkcji symetrii. Musiałem udać się bezpośrednio do mojego drzewa, aby odnaleźć funkcję ciała i sprawić, by pokazywało ukryte krawędzie.

Dziękuję i życzę miłego dnia

2 polubienia

Witam

Przyjdę trochę po bitwie, ale oto małe dodatkowe wyjaśnienie. W zespole całkiem możliwe jest dostosowanie renderingów każdego widoku indywidualnie i w widoku każdego komponentu.

Z drugiej strony, w wieloobiektowym jest to trudniejsze, stąd zainteresowanie wykonywaniem zespołów zawsze, gdy tylko jest więcej niż jedna część.

Miłego dnia

affichage_vues.pdf