Witam
Czy możesz mi powiedzieć, czy możliwe jest pokazanie ukrytych pociągnięć tylko bryły w widoku rysunku, pozostawiając widok w stylu wyświetlania "usunięte ukryte linie"? Z góry dziękuję.
Witam
Czy możesz mi powiedzieć, czy możliwe jest pokazanie ukrytych pociągnięć tylko bryły w widoku rysunku, pozostawiając widok w stylu wyświetlania "usunięte ukryte linie"? Z góry dziękuję.
Witam
Tak, po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy na daną treść i wykonaj "Pokaż ukryte krawędzie"
Zmieniając styl linii "jeden po drugim" treści, która ma być edytowana, działa.
Witam
We właściwościach widoku rysunku, na karcie dołączenia, można wybrać komponent, jeśli jest to widok zespołu, lub funkcję, jeśli znajdujesz się w części (będzie to na przykład ostatnia funkcja działająca na bryłę)
Miłego dnia
Mick
Obręcz b: Próbowałem już pokazać ukryte krawędzie, klikając prawym przyciskiem myszy na ciało, ale pokazuje mi to ukryte krawędzie całego mojego modelu.
Alan. ERP: Nie mogę zmienić stylu linii, ponieważ moje ciało jest w połowie widoczne, chciałbym pokazać jego ukryte krawędzie, aby móc go odchylić.
Mick: Już zrobiłem to, co powiedziałeś, ale tak samo jak w przypadku Rim-b, pokazuje mi przerywane linie całego mojego modelu.
Tak, w rzeczywistości wraca to do rozwiązania Rim-b, ale masz widok na to, co jest ukryte lub pokazane.
U mnie działa to dobrze, czy jesteś pewien, że ciało, o którym mowa, nie jest zrośnięte z resztą twojego pokoju, ponieważ jest to jedyny przypadek, który nie może zadziałać, ponieważ działamy na ciało
Edit: Właściwie nawet w tym przypadku to działa (przetestowałem ponownie), bo działasz na funkcję
Ok, zrozumiałem problem, wszystkie twoje odpowiedzi są poprawne, w rzeczywistości, kiedy wybierałem swoje ciało, tak naprawdę wybierałem symetryczne ciało mojej funkcji (będąc przed moją symetrią), więc pokazywało mi ukryte krawędzie wszystkich moich ciał w tej funkcji symetrii. Musiałem udać się bezpośrednio do mojego drzewa, aby odnaleźć funkcję ciała i sprawić, by pokazywało ukryte krawędzie.
Dziękuję i życzę miłego dnia
Witam
Przyjdę trochę po bitwie, ale oto małe dodatkowe wyjaśnienie. W zespole całkiem możliwe jest dostosowanie renderingów każdego widoku indywidualnie i w widoku każdego komponentu.
Z drugiej strony, w wieloobiektowym jest to trudniejsze, stąd zainteresowanie wykonywaniem zespołów zawsze, gdy tylko jest więcej niż jedna część.
Miłego dnia