Migracja repozytorium grupy roboczej PDM

Witam

Jak przeprowadzić migrację sejfu z PDM Praca z solidwork 2005 do innej stacji roboczej w systemie Windows 7 z solidwork 2016

Witam

Procedura nie jest taka prosta.

Czy usługa i dane będą działać na komputerze z systemem Windows 7? Czy to nie jest serwer?

Czy dane znajdują się na serwerze NAS, czy bezpośrednio na komputerze?

Wszystkie pliki są w wersji z 2005 roku, czy wszystkie z 2016 roku, czy też są mieszanką 2?

Aby przeprowadzić migrację:

Zainstaluj oprogramowanie na nowym serwerze.

Zatrzymaj usługę na starym serwerze.

Wykonaj kopię zapasową danych.

Skopiuj dane na nowy serwer.

Uruchom usługę na nowym serwerze, wskazując miejsce, w którym znajdują się dane do odtworzenia.

Ten ostatni krok może zająć więcej niż jeden dzień, w zależności od wielkości bagażnika.

W przypadku nawiązywania połączenia z klienckich stacji roboczych wskaż nowy serwer.

Edycja: jeśli jesteś w trakcie konserwacji (co zwykle ma miejsce, jeśli masz wersję 2016), radzę zbliżyć się do sprzedawcy, który ma sformalizowane procedury.

Edycja 2: SolidWorks 2018 nie będzie już obsługiwał PDM Workgroup, a od SolidWorks 2016 dostępne jest nowe oprogramowanie o nazwie standard PDM, które jest zawarte w wersji PRO SolidWorks, podobnie jak WorkGroup.

Może zapytaj swojego sprzedawcę, ile kosztowałaby migracja do tego ostatniego, wiedząc, że Workgroup wkrótce umrze (no cóż, za 2 lata).

1 polubienie

To wciąż szaleństwo, aby system archiwizacji plików umarł... aby zastąpić go innym, w którym odzyskiwanie jest skomplikowane i żmudne...

Co masz na myśli mówiąc, że "powrót do zdrowia jest złożony i żmudny"?

Mówisz o migracji z jednego systemu na drugi?

Nasi sprzedawcy ostrzegali nas już kilka lat temu (4 lub 5 lat temu), mówiąc, że WorkGroup wkrótce umrze. A więc zostaliśmy ostrzeżeni!

I nic nie stoi na przeszkodzie, aby pozostać przy wersji 2017 przez kolejne 2 lata i kilka po jej wydaniu, a więc do 2020 roku (SP5 ukaże się w październiku 2017 roku).

Witaj PL,

Interesuje mnie również ten temat, ponieważ używamy PDM Works i teraz wiemy, że wersje SW 2018 nie będą go obsługiwać. Skontaktowaliśmy się więc z naszym sprzedawcą Axemble, który przysłał nam slajd (w załączniku)

Nasza obecna sytuacja:

6 licencji SW 2016

4 współtwórców PDM Works (3 lokalnych)  (1 w VPN dla spółek zależnych za granicą, współtwórca jest umieszczany na serwerze lub jest skarbcem i wskazuje na niego za pośrednictwem VPN)

Rozmiar woluminu plików zarchiwizowanych w skarbcu: 17 GB, a nie wszystko się w nim znajduje, powinniśmy jeszcze trochę umieścić.

Serwer DEll Poweredge R630, Intel xeon 1.66 GH, 8 GB RAM

Zdaniem naszych rozmówców, przyszły standard PDM nie może być stosowany, ponieważ:

(Na tym poziomie nie jest to jasne), na slajdzie mówią, że PDM STD może obsłużyć 300 Gb < skrzyni, a dalej możemy przeczytać serwer SQL Express: maksymalnie 10 Gb danych.

Jest nas więcej niż 5 użytkowników

Pamięć RAM w SQL Express ma 1 GB i byłaby za mała dla 6 użytkowników, którymi jesteśmy.

Wniosek jest więc taki, aby przejść na PDM PRO!

To nie ten sam budżet i chciałbym mieć oświeconą opinię na ten temat?

Z góry dziękuję.

solidworks_pdm_standard_comparatif_vs_pdm_pro.pdf

Witam

Stara stacja robocza to komputer z systemem Windows XP i oprogramowaniem Solidworks 2005

Nowa stacja robocza to komputer PC z systemem Windows 7 i oprogramowaniem Solidworks 2016

@cmarteau: zadaj nowe pytanie na forum!

Przepraszam fberwit, nie mogę odpowiedzieć na twoje pytania, jeśli nie mam wszystkich informacji! Proszę wybrać moją odpowiedź, jeśli pomogłem.