Witam
Jak przeprowadzić migrację sejfu z PDM Praca z solidwork 2005 do innej stacji roboczej w systemie Windows 7 z solidwork 2016
Witam
Jak przeprowadzić migrację sejfu z PDM Praca z solidwork 2005 do innej stacji roboczej w systemie Windows 7 z solidwork 2016
Witam
Procedura nie jest taka prosta.
Czy usługa i dane będą działać na komputerze z systemem Windows 7? Czy to nie jest serwer?
Czy dane znajdują się na serwerze NAS, czy bezpośrednio na komputerze?
Wszystkie pliki są w wersji z 2005 roku, czy wszystkie z 2016 roku, czy też są mieszanką 2?
Aby przeprowadzić migrację:
Zainstaluj oprogramowanie na nowym serwerze.
Zatrzymaj usługę na starym serwerze.
Wykonaj kopię zapasową danych.
Skopiuj dane na nowy serwer.
Uruchom usługę na nowym serwerze, wskazując miejsce, w którym znajdują się dane do odtworzenia.
Ten ostatni krok może zająć więcej niż jeden dzień, w zależności od wielkości bagażnika.
W przypadku nawiązywania połączenia z klienckich stacji roboczych wskaż nowy serwer.
Edycja: jeśli jesteś w trakcie konserwacji (co zwykle ma miejsce, jeśli masz wersję 2016), radzę zbliżyć się do sprzedawcy, który ma sformalizowane procedury.
Edycja 2: SolidWorks 2018 nie będzie już obsługiwał PDM Workgroup, a od SolidWorks 2016 dostępne jest nowe oprogramowanie o nazwie standard PDM, które jest zawarte w wersji PRO SolidWorks, podobnie jak WorkGroup.
Może zapytaj swojego sprzedawcę, ile kosztowałaby migracja do tego ostatniego, wiedząc, że Workgroup wkrótce umrze (no cóż, za 2 lata).
To wciąż szaleństwo, aby system archiwizacji plików umarł... aby zastąpić go innym, w którym odzyskiwanie jest skomplikowane i żmudne...
Co masz na myśli mówiąc, że "powrót do zdrowia jest złożony i żmudny"?
Mówisz o migracji z jednego systemu na drugi?
Nasi sprzedawcy ostrzegali nas już kilka lat temu (4 lub 5 lat temu), mówiąc, że WorkGroup wkrótce umrze. A więc zostaliśmy ostrzeżeni!
I nic nie stoi na przeszkodzie, aby pozostać przy wersji 2017 przez kolejne 2 lata i kilka po jej wydaniu, a więc do 2020 roku (SP5 ukaże się w październiku 2017 roku).
Witaj PL,
Interesuje mnie również ten temat, ponieważ używamy PDM Works i teraz wiemy, że wersje SW 2018 nie będą go obsługiwać. Skontaktowaliśmy się więc z naszym sprzedawcą Axemble, który przysłał nam slajd (w załączniku)
Nasza obecna sytuacja:
6 licencji SW 2016
4 współtwórców PDM Works (3 lokalnych) (1 w VPN dla spółek zależnych za granicą, współtwórca jest umieszczany na serwerze lub jest skarbcem i wskazuje na niego za pośrednictwem VPN)
Rozmiar woluminu plików zarchiwizowanych w skarbcu: 17 GB, a nie wszystko się w nim znajduje, powinniśmy jeszcze trochę umieścić.
Serwer DEll Poweredge R630, Intel xeon 1.66 GH, 8 GB RAM
Zdaniem naszych rozmówców, przyszły standard PDM nie może być stosowany, ponieważ:
(Na tym poziomie nie jest to jasne), na slajdzie mówią, że PDM STD może obsłużyć 300 Gb < skrzyni, a dalej możemy przeczytać serwer SQL Express: maksymalnie 10 Gb danych.
Jest nas więcej niż 5 użytkowników
Pamięć RAM w SQL Express ma 1 GB i byłaby za mała dla 6 użytkowników, którymi jesteśmy.
Wniosek jest więc taki, aby przejść na PDM PRO!
To nie ten sam budżet i chciałbym mieć oświeconą opinię na ten temat?
Z góry dziękuję.
Witam
Stara stacja robocza to komputer z systemem Windows XP i oprogramowaniem Solidworks 2005
Nowa stacja robocza to komputer PC z systemem Windows 7 i oprogramowaniem Solidworks 2016
@cmarteau: zadaj nowe pytanie na forum!
Przepraszam fberwit, nie mogę odpowiedzieć na twoje pytania, jeśli nie mam wszystkich informacji! Proszę wybrać moją odpowiedź, jeśli pomogłem.