Migracja licencji SolidWorks bez Menedżera licencji

Witam

Jak przeprowadzić migrację licencji SolidWorks 2016 z jednego komputera na drugi bez narzędzia Menedżer licencji?

Myślałem, że wykonałem manipulację poprawnie, ale oczywiście tak nie było i odinstalowałem SolidWorks na starym komputerze.

Myślę, że musi istnieć procedura na wypadek awarii dysku twardego lub tego rodzaju rozczarowania.

Dziękuję za pomoc.

Witam

Musisz skontaktować się ze swoim dealerem.

1 polubienie

2 możliwości:
- Czy sformatowałeś komputer, na którym zainstalowano oprogramowanie? jeśli nie, zainstaluj ponownie oprogramowanie i wykonaj transfer.
- jeśli maszyna jest sformatowana, rozwiązanie Rim-b: skontaktuj się ze sprzedawcą (jeśli jest to Axemble, to za pośrednictwem strony internetowej Lynkoa, na której musisz otworzyć zgłoszenie). Ogólnie rzecz biorąc, otrzymasz pomoc w ciągu pół dnia.

1 polubienie

Dziękuję za szybkie odpowiedzi!

Dlaczego sformatowane!!

Wszystko, co musisz zrobić, to przenieść licencję za pomocą narzędzia SW.

Przyznaję, że przeniesienie licencji jest chyba najlepszym rozwiązaniem.

1/ Gdy dysk został sformatowany lub ma HS (bez względu na przyczynę), jest to niemożliwe.

Po rozmowie telefonicznej ze sprzedawcą potwierdzam, że musisz przez nie przejść, aby w tym przypadku złożyć wniosek do SolidWorks.

2/ W przeciwnym razie najlepszym (i najszybszym) rozwiązaniem jest ponowna instalacja SolidWorks (w wersji minimalnej), a następnie przeniesienie licencji za pomocą dostarczonego narzędzia, co jest w porządku.

1 polubienie

Bardziej słuszne byłoby wskazanie odpowiedzi Steffeno jako najlepszej odpowiedzi! To był ten, który najlepiej odpowiedział na Twoje pytanie...  

1 polubienie