Cze wszystkim.
Muszę wykonać aktualizację PDM w 2019 roku, na początku instalacji mnie, czy powinienem zainstalować nową instancję serwera SQL, czy też chcę ponownie użyć istniejącej bazy danych.
Jeśli ktoś już dokonał migracji, czy może mi powiedzieć, jakiego wyboru powinienem dokonać?
Z góry dziękuję
Witaj Todesco,
Ponieważ jest to aktualizacja, myślę, że lepiej jest ponownie użyć istniejącej bazy danych, jeśli zainstalowana wersja serwera SQL jest kompatybilna.
2 polubienia
todesco
10 Październik 2019 07:37
3
Cze wszystkim.
Skontaktuję się z Tobą, aby Cię poinformować.
Aby pomyślnie przeprowadzić migrację do nowej wersji PDM, należy:
Czy WSZYSTKIE dokumenty PDM są prawidłowo zarchiwizowane Tworzenie kopii zapasowej bazy danych SQL Wykonaj kopię całego PDM (Computer Adm) Uruchom konfigurację instalacji oprogramowania na serwerze w trybie administratora. Zwykle rozpoznaje produkty serwerowe od razu Zaktualizuj PDM (aktualizacja menedżera licencji zostanie wykonana później) Starannie wybierz typy PDM (Standard lub Professional) i ścieżki instalacji Wybierz opcję "Użyj istniejącej bazy danych" z identyfikatorem administratora bazy danych SQL (zwykle identyfikator to "sa") Po zakończeniu instalacji przejdź do folderu SWPDMServeur\Update i uruchom Update.exe, aby ponownie zakodować bazę danych w nowej wersji. To wszystko, migracja została zakończona. Wykonaj migrację menedżera licencji (nie zapomnij ponownie aktywować kluczy, aby działał poprawnie) Powodzenia dla wszystkich
1 polubienie
@ Todesco,
dziękuję za podsumowanie,
PDM muszę też schować do domu, gdy mamy czas i nawet jeśli przeczytałem dokumentację kilka razy, nic nie przebije podsumowania kolegi :-)