Obecnie pracuję nad SW2012. Otrzymałem ofertę cenową na aktualizację SW2016. Jeśli kupię go przed końcem roku zapłacę 2000€, od stycznia będzie to 6000€! Myślałem, że tylko sprzedawcy sof mają tego typu metody.... Najwyraźniejto właśnie nowe warunki sprzedaży niestety nie idą w dobrym kierunku.
Problem polega na tym, że jeśli nie dokonasz aktualizacji przed styczniem, będziesz musiał płacić co roku między bieżącą wersją a dostępną wersją...
Zobaczmy więc, jeśli chcesz pozostać jeszcze 2 lata z licencją z 2012 roku, cena odzyskania opóźnionej płatności może być taka sama, jak w przypadku nowej licencji.
W rzeczywistości chodzi o to, że od stycznia musisz nadrobić wszystkie lata bez aktualizacji + aktualizacje (co tłumaczy gwałtownie rosnącą cenę)
Z drugiej strony istnieje pewien niedobór. Jakby po 10 latach chyba to się skończyło.
Jest cały temat dyskusji na temat Lynkoa, ale nie mogę go dostać w swoje ręce
Jeśli do dziś Solidworks2012 bardzo Ci odpowiadał... Nie ma specjalnych powodów, aby to zmienić. W każdym razie konieczne będzie zakupienie aktualizacji w 2017 roku, a następnie w 2018 roku itp
I odpowiadając na pytanie "Czy ta aktualizacja naprawdę jest tego warta ?"
W jakiej branży pracujesz?
Ponieważ użytkownicy oprogramowania będą mogli tutaj opowiedzieć Ci o zmianach między wersjami 2012 i 2016, aby wiedzieć, czy naprawdę jest to dla Ciebie tego warte (i ile to kosztuje ).
"Uwagi: System amortyzacji wydatków związanych z nabyciem lub produkcją oprogramowania zależy od stopnia autonomii oprogramowania w stosunku do sprzętu, w którym jest ono zawarte. Gdy oprogramowanie jest nierozerwalnie związane ze sprzętem kwalifikującym się do amortyzacji malejącego salda, samo kwalifikuje się do amortyzacji malejącego salda i wyjątkowego odliczenia.
Jednak oprogramowanie, które przyczynia się do produkcji przemysłowej i operacji przetwórczych (np. projektowanie, symulacja, sterowanie, programowanie, oprogramowanie do monitorowania i zarządzania produkcją, konserwacja) również kwalifikuje się do wyjątkowego odliczenia.