Przygotowanie mojej aplikacji dla projektantów mechaników

Cze wszystkim

Jestem niedawno zarejestrowanym użytkownikiem, ale miałem już okazję wiele razy przeglądać różne tematy forum i czasami było to dla mnie bardzo pomocne! 

Wykorzystałem okres lockdownu, aby opracować aplikację łączącą wszystkie dobre praktyki, które udało mi się zdobyć w ostatnich latach: ciśnienie w hercach, wybór obróbki powierzchni, tolerancje geometryczne, teoretyczne obliczanie granicy wytrzymałości, wymiarowanie itp.

Początkowo miał być osobisty, ale ostatecznie zdecydowałem się na jego dystrybucję, ponieważ w końcu mógł się przydać innym projektantom. To tak naprawdę nie jest promocja, ponieważ aplikacja jest darmowa i bez reklam... Chodzi raczej o to, aby aplikacja rozwijała się, uchwycając potrzeby lub praktyki dowolnego projektanta!

Przepraszamy, jeśli ten post nie należy tutaj.

Aplikację można znaleźć w Google Playstore:

https://play.google.com/store/ aplikacje/szczegóły?id=io.kodular.yann_binda. Concepteur_Industriel__Mecanique

Przyjazna aplikacja.

Kilka uwag:

- Mam nadzieję, że reklama nie będzie zbyt nachalna

-brak informacji o źródłach obliczeń (dość krępujące jest dla mnie ufanie osobie trzeciej, nie wiedząc, co robi i jak)

-fajna zasada narzędzia do obliczania współczynnika tarcia (jednak tego nie testowałem). Z drugiej strony zapewnij silikonowe etui na laptopa ;-)

- posiadanie znacznie bardziej kompletnych tabel na byłoby znaczące (i niezbyt skomplikowane do dodania): M24 nie jest ogromny (M100 mnie nie przeraża..)

- dodatkowym atutem byłoby narzędzie do ogólnych tolerancji podobnych do tolerancji ISO: wprowadzasz wymiar i klasę, a TEL oblicza tolerancję skojarzoną z wymiarem

-dodanie "folkorycznych" tolerancji regulacji ISO byłoby plusem (może na wariancie narzędzia, aby nie utopić początkującego w nietypowych rzeczach. Mam wrażenie, że narzędzie akceptuje ogromne wymiary bazowe (np. 10000), podczas gdy iso jest ograniczone do 1000 czy 2000 mm pamięci.

1 polubienie