Aktualizacja 3Dexperience - Problem z pakietem French Pack

Witam, mamy problem z aktualizacją, która blokuje Be, czy ktoś z was miał ten problem?
image

Witaj @Scofield ;

Przepraszamy, że tak naprawdę nie odpowiedziałem na twoje pytanie (nadal jesteśmy pod 2022 sp5)...
Jestem jednak zaskoczony ilością informacji zawartych w oknie błędu Solidworks (przyzwyczaili nas do mniejszej ilości).

Występuje konflikt między wersją SOLIDWORKS a wersją
Zasoby w języku francuskim. Korzystanie z Menedżera
lub odwiedź portal klienta, aby
Pobierz i zainstaluj wymagane pliki językowe
za rok 2025 SP2.O.

Stamtąd można powiedzieć, że programiści byli zbyt leniwi, aby zintegrować moduły językowe ze swoimi aktualizacjami...

Jeśli dobrze rozumiem ich przesłanie, zalecają:
Albo " napraw " instalację Solidworks lub ponownie zainstaluj ustawienia językowe za pomocą menedżera instalacji systemu Windows.
Lub pobrać ich poprawkę językową na ich portalu internetowym.

Czy problem został rozwiązany za pomocą jednej z tych metod?

witam dziękuję za odpowiedź, nie, problem nadal występuje Szukam tego słynnego języka plików, a menedżera instalacji nie mogę go znaleźć, gdy na stronie 3dexperience jest to duże danie spaghetti, trudno coś znaleźć...

W menedżerze instalacji powinno to wyglądać tak (poniższa strona dotyczy wersji 2024, ale nie powinna wiele zmienić):
image

Jednak szukając pakietu językowego na ich portalu (którego też nie mogę znaleźć), zauważyłem, że wersja 2025 SP3 została wydana wczoraj... Może poprawnie zintegrować języki w tym.

… na oficjalnym forum Solidworks pojawiła się sprawa dotycząca języka w języku niemieckim. Wybrane rozwiązanie to (czysta i kompletna) dezinstalacja, a następnie ponowna instalacja:

oraz źródło Solidworks (:BR10000353089):
https://support.3ds.com/knowledge-base/?q=docid:BR10000353089

… Przepraszam. :sleepy:

Ponownie zainstalowałem " Dassault Systemes SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE R2025x " i wszystko wróciło do normy, mimo wszystko dziękuję za pomoc @Maclane :+1:

Nadal czekam na telefon z infolinii...

3 polubienia

:grin::grin: Powinieneś być tym, który do nich zadzwoni, aby dać im rozwiązanie...:sweat_smile:

4 polubienia

Nadal tak dobry jak zawsze w SW... Ponowna instalacja oprogramowania w środowisku produkcyjnym (sens IT), ale oczywiście codziennie...

1 polubienie