Automatyczne uaktualnianie właściwości inteligentnych

Witam!

Mam pytanie, które koreluje z duetem SmartProperties i SmartBom.

Moim celem jest stworzenie niestandardowej właściwości przy użyciu właściwości inteligentnych, która dałaby użytkownikowi możliwość wyboru materiału na głównym poziomie zespołu, a następnie materiał ten będzie dziedziczony przez określone części, które mają warunek mówiący, że dziedziczą materiał zespołu. Udało mi się to połączyć, ale za każdym razem, gdy próbuję otworzyć SmartBom, właściwości w pokojach nie są zmieniane i muszę je otworzyć w Smart Properties i zweryfikować  je jeden po drugim. Tak więc to, czego szukam, to automatyczne rozwiązanie, które walidowałoby i aktualizowało każdą część.

Znalazłem podobną dyskusję na tym forum i wypróbowałem zaproponowane rozwiązania, ale żadne do tej pory nie zadziałało. http://www.lynkoa.com/forum/mat%C3%A9riel-cao/automatisation-de-mise-%C3%A0-jour-des-propri%C3%A9t%C3%A9s-smartproperties

Jakieś pomysły, jak mogę rozwiązać ten problem?

Witam

Jeśli korzystasz z narzędzi z pakietu myCADtools, oznacza to, że jesteś klientem Visiativ i masz co najmniej subskrypcję dającą dostęp do infolinii.

W związku z tym zapraszam do otwarcia zgłoszenia za pośrednictwem strony internetowej , klikając "Wprowadź zgłoszenie". Będziesz wtedy mógł skorzystać z wewnętrznego wsparcia, aby lepiej odpowiedzieć na Twoją prośbę.

Pozdrowienia

Witam 

Dziękuję za propozycję. Skontaktowaliśmy się już z Visiativ i złożyliśmy już konkretną prośbę o opracowanie opcji lub narzędzia, które rozwiąże nasz problem. Niestety, trwa to znacznie dłużej niż oczekiwano. 

Pozdrowienia