Mam złożenie z solidworks, do którego chcę zastosować tekstury.
Pobrałem więc różne tekstury, aby przetestować najlepszą teksturę. Za pierwszym razem wszystko działało dobrze. Teraz dodałem teksturę w katalogu tekstur, ale nie pojawia się ona w warsztacie, tak jakby katalog nie był aktualizowany. Próbowałem więc umieścić go w innym katalogu i jest tak samo.
Kiedy przechodzę przez właściwości, aby zmienić teksturę, okno, które się otwiera, pokazuje mi mój plik, wybieram go, sprawdzam, ale jeśli patrzę na wybraną nazwę, pojawia się stara nazwa. Przeniosłem więc moje stare tekstury. Nie ma ich już w repertuarze, ale pojawiają się w warsztacie...
W jaki sposób można zaktualizować ten plik?
Czasami nie mogę sprawdzić pola tekstury we właściwościach, dla tej samej części czasami działa, a innym razem nie...
Mówiąc ściślej, nie przyjmuje ich, ale wie, jak je nawrócić. Zasadniczo musisz wyszukać, wyświetlając wszystkie formaty, wybrać jpeg, a to przekonwertuje teksturę
@Coyote: Gdy klikniesz prawym przyciskiem myszy => wygląd, otworzy się okno właściwości "kolor". Następnie musisz przejść do "zaawansowane", następnie "kolor/obraz" i na końcu "przeglądać".
Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać plik jpeg, który zostanie automatycznie przekonwertowany. A potem myślę, że pojawi się w warsztacie.
Nie używam automatycznych tekstur, to naprawdę kwestia indywidualna dla mnie. W związku z tym nie jestem pewien. Ale myślę, że to powinno zadziałać
@Coyote: Gdy klikniesz prawym przyciskiem myszy => wygląd, otworzy się okno właściwości "kolor". Następnie musisz przejść do "zaawansowane", następnie "kolor/obraz" i na końcu "przeglądać".
Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać plik jpeg, który zostanie automatycznie przekonwertowany. A potem myślę, że pojawi się w warsztacie.
Nie używam automatycznych tekstur, to naprawdę kwestia indywidualna dla mnie. W związku z tym nie jestem pewien. Ale myślę, że to powinno zadziałać