Zaktualizowano katalog tekstur

Witam

Mam złożenie z solidworks, do którego chcę zastosować tekstury.

Pobrałem więc różne tekstury, aby przetestować najlepszą teksturę. Za pierwszym razem wszystko działało dobrze. Teraz dodałem teksturę w katalogu tekstur, ale nie pojawia się ona w warsztacie, tak jakby katalog nie był aktualizowany. Próbowałem więc umieścić go w innym katalogu i jest tak samo.

Kiedy przechodzę przez właściwości, aby zmienić teksturę, okno, które się otwiera, pokazuje mi mój plik, wybieram go, sprawdzam, ale jeśli patrzę na wybraną nazwę, pojawia się stara nazwa. Przeniosłem więc moje stare tekstury. Nie ma ich już w repertuarze, ale pojawiają się w warsztacie...

W jaki sposób można zaktualizować ten plik?

Czasami nie mogę sprawdzić pola tekstury we właściwościach, dla tej samej części czasami działa, a innym razem nie...

Witam

A priori, Composer akceptuje tylko tekstury jpg, czy to nie twój problem?

@+

1 polubienie

Mówiąc ściślej, nie przyjmuje ich, ale wie, jak je nawrócić. Zasadniczo musisz wyszukać, wyświetlając wszystkie formaty, wybrać jpeg, a to przekonwertuje teksturę

@coin37coin jak przeprowadzić to wyszukiwanie i konwersję w katalogu tekstur warsztatu?

@+

Edycja: wiemy, jak zrobić teksturę bmp na obiekcie, ale nie sprawić, by pojawiła się w katalogu tekstur, jestem zmuszony przekonwertować ją na jpg.

@Coyote: Gdy klikniesz prawym przyciskiem myszy => wygląd, otworzy się okno właściwości "kolor". Następnie musisz przejść do "zaawansowane", następnie "kolor/obraz" i na końcu "przeglądać".

Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać plik jpeg, który zostanie automatycznie przekonwertowany. A potem myślę, że pojawi się w warsztacie.

Nie używam automatycznych tekstur, to naprawdę kwestia indywidualna dla mnie. W związku z tym nie jestem pewien. Ale myślę, że to powinno zadziałać

sans_titre.png

@Coyote: Gdy klikniesz prawym przyciskiem myszy => wygląd, otworzy się okno właściwości "kolor". Następnie musisz przejść do "zaawansowane", następnie "kolor/obraz" i na końcu "przeglądać".

Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać plik jpeg, który zostanie automatycznie przekonwertowany. A potem myślę, że pojawi się w warsztacie.

Nie używam automatycznych tekstur, to naprawdę kwestia indywidualna dla mnie. W związku z tym nie jestem pewien. Ale myślę, że to powinno zadziałać

sans_titre.png

@coin37coin nie mówimy tu o Solidworks!!!!

Ale komponować!

Haaa, tyle o mnie!

Moja tekstura jest w porządku w jpeg. Katalog nie jest aktualizowany. Nie wyświetla najnowszych plików dodanych do katalogu.

Witam

Zmieniam plik, a potem wracam do niego i jest aktualny!

@6