bart
18 Wrzesień 2017 08:58
1
Witam
Rysując kawałek blachy ze stali o grubości 8 mm, zdałem sobie sprawę, że moja tabela tłumienia zginań nie jest dobra.
Miałem 1mm różnicy.
Zmodyfikowałem więc tabelę w programie Excel, ale po ponownym uruchomieniu tabeli rozłożona tabela nie jest aktualizowana.
Czy masz rozwiązanie?
Dziękuję.
Witaj @Bart.
Dla pewności zmieniam nazwę tabeli i w funkcji arkusza blachy zmieniam tabelę tak, aby mieć pewność, że funkcja składania jest wykonywana z właściwym stołem.
Niech Moc będzie z wami.
4 polubienia
max59
18 Wrzesień 2017 09:30
3
Zamień swoją stratę w foldzie na współczynnik k, zatwierdź, a następnie ponownie wskaż lewę w tabeli strat
6 polubień
bart
18 Wrzesień 2017 10:13
4
To jest dokładnie to, co robię, ale działa raz na 10....
Witam
Nie tak dawno temu miałem podobny problem i po prostu zapisanie WSZYSTKIEGO rozwiązało mój problem z aktualizacją między plikami.
1 polubienie
Plik excel jest zapisywany razem z dokumentem (w przypadku podwykonawcy eksportu ekologicznego)
Tak więc jedynym wyjściem jest albo zmiana nazwy pliku (rozwiązanie obi wan)
Lub, aby wprowadzić współczynnik K, zapisz część, a następnie wskaż z powrotem plik Excel, aby pozbyć się starego pliku Excel.
1 polubienie
Witam
Od kilku lat porzuciłem tabelę strat w składaniu. Obliczyłem współczynnik K dla każdej kombinacji V i grubości i od tego czasu nie było już problemów z rozwojem.