Aktualizacja składanego stołu

Witam

Rysując kawałek blachy ze stali o grubości 8 mm, zdałem sobie sprawę, że moja tabela tłumienia zginań nie jest dobra.

Miałem 1mm różnicy.

Zmodyfikowałem więc tabelę w programie Excel, ale po ponownym uruchomieniu tabeli rozłożona tabela nie jest aktualizowana.

Czy masz rozwiązanie?

Dziękuję.

Witaj @Bart.

Dla pewności zmieniam nazwę tabeli i w funkcji arkusza blachy zmieniam tabelę tak, aby mieć pewność, że funkcja składania jest wykonywana z właściwym stołem.

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

Zamień swoją stratę w foldzie na współczynnik k, zatwierdź, a następnie ponownie wskaż lewę w tabeli strat

6 polubień

To jest dokładnie to, co robię, ale działa raz na 10....

Witam

Nie tak dawno temu miałem podobny problem i po prostu zapisanie WSZYSTKIEGO rozwiązało mój problem z aktualizacją między plikami.

1 polubienie

Plik excel jest zapisywany razem z dokumentem (w przypadku podwykonawcy eksportu ekologicznego)

Tak więc jedynym wyjściem jest albo zmiana nazwy pliku (rozwiązanie obi wan)

Lub, aby wprowadzić współczynnik K, zapisz część, a następnie wskaż z powrotem plik Excel, aby pozbyć się starego pliku Excel.

1 polubienie

Witam

Od kilku lat porzuciłem tabelę strat w składaniu. Obliczyłem współczynnik K dla każdej kombinacji V i grubości i od tego czasu nie było już problemów z rozwojem.