Zaktualizowany rozmiar, tolerancja, mapa bazowa

Nie, dodatek SP3.

W końcu poproszę mój serwis informacyjny o migrację do SP5.

Ale zauważyłem, że przy zmianie wielkości tolerancji wymiary się przesuwają, więc robię to ręcznie.

I dzięki za SENDKEYS, rzucę na to okiem.

(Jestem trochę zawstydzony, ponieważ otrzymałem kilka odpowiedzi, które mniej więcej mi pomogły, więc nie wiem, którą z nich umieścić w "Rozwiązany"..)

2 polubienia

Fajnie, że możemy Ci pomóc, ale zanim zatwierdzisz lepszą odpowiedź, poczekaj, aż naprawdę rozwiążesz swój problem, potem wystarczy jedno kliknięcie, bez względu na to, co wybierzesz, o ile problem zostanie rozwiązany!!

Pozdrowienia

4 polubienia

Witam

Myślę, że to bardziej problem ze stylem niż błąd.

W przypadku zanikających tolerancji wydaje mi się to normalne, gdy widzę ekran twoich opcji.

Klikając w miejscu, o którym mówiłem w moim poprzednim poście, zastosowałeś styl ustawiony w opcjach.

Jeśli chodzi o kolor, sprawdź kolor czcionki w opcjach lub czy wymiary nie przeszły na inną warstwę.

Jeśli chodzi o zniknięcie wzgórz, nie widzę powodu, dla którego SW miałoby samodzielnie decydować się na ich usunięcie.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam

Jak powiedział flegendre w poprzednim poście, istnieje narzędzie "CopyOptions" z pakietu myCADtools, które może automatycznie robić to, co chcesz. Być może warto przyjrzeć się temu bliżej. Istnieją również z pewnością inne narzędzia, które mogą zaoszczędzić czas.

Pozdrowienia

Jean-Michel

presentation_des_utilitaires_2016.pdf
1 polubienie