Właśnie otrzymałem DVD z oprogramowaniem SW 2014 w dodatku SP0.0
Najpierw pobierz SLR SP1.0
Chciałem tylko wiedzieć, czy są jakieś specjalne środki ostrożności, które należy podjąć, aby instalacja przebiegła tak sprawnie, jak to tylko możliwe.
W wersji 2014 możesz otwierać pliki 2013, ale nie na odwrót.
Zależy to więc od tego, czy wysyłasz pliki SolidWorks do partnerów (STEP jest bardzo odpowiedni i nie ma tego problemu z kompatybilnością).
Wolę zainstalować dodatek SP1 2014 bezpośrednio:
Pobierając wszystkie pliki z pliku instalacyjnego SolidWorks, możliwe jest łatwe utworzenie obrazu administracyjnego, który ułatwia wdrożenie na kilku stacjach roboczych:
Aby zweryfikować produkcyjne wykorzystanie SW2014, lepiej zachować SW2013 .
Przed instalacją utwórz punkt przywracania systemu (nic to nie kosztuje, a może zaoszczędzić dzień, jeśli !! jest do bani)
Nie mam dobrego doświadczenia w instalowaniu 2 wersji na tej samej stacji roboczej, ale bądź ostrożny z katalogiem C:\SolidWorks Data , wydaje mi się, że nie może być on wspólny dla 2 wersji.
Po zainstalowaniu wersji 2014 należy ją przetestować z kopiami istniejących plików SolidWorks .
Po otwarciu plików SW 2013 za pomocą SW 2014 zostaną one przekonwertowane na SW2014 i jest to nieodwracalne.
Przeszedłem bezpośrednio do 2014 roku i nie miałem żadnych problemów, mamy 2 licencje, swoją pracę wykonałem w 1 i na dobre 2-3 dni odkąd działało dobrze zrobiliśmy aktualizację na 2 stacji roboczej, trzeba też powiedzieć, że jeśli zainstalujesz aktualizację, Na jednej ze stacji roboczych współpracownicy nie będą już mogli wykonywać czynności na nowych plikach.
Oto jestem, radzę go zainstalować, oglądać przez 1 lub 2 dni, a jeśli wszystko pójdzie dobrze, przejść do 2014 roku we wszystkich swoich postach.