Rysunek zespołu za pomocą solidworks

Witam

Podczas tworzenia rysunku zespołu niektóre linie nie są widoczne (na przekroju), jak je uwidocznić?

(SW2013SP3,0)

Czym są niewidoczne cechy?

Jeśli są to cechy ukryte, zależy to od wyświetlacza wybranego dla widoku. Korekta jest wykonywana przez zarządcę właściwości widoku.

Mile widziane byłoby zdjęcie wyjaśniające wadę.

Witam

Czy próbowałeś zaznaczyć lub odznaczyć opcje w widoku przekroju? Myślę w szczególności o opcji "Sekcja". (patrz zrzut ekranu)

Miłego dnia.

vue_en_coupe.jpg
2 polubienia

Oto obraz! Brakuje mi czegoś bardzo mocnego. Opcja "sekcja" nie jest zaznaczona!

Czy masz jakieś inne rozwiązanie?

sans_titre.png

Istotnie!

Podczas powiększania te linie też się nie pojawiają? Wygląda to na błąd SolidWorks...

Może to być spowodowane tym, że elementy w tym miejscu sekcji nakładają się na siebie. Sprawdź zespół za pomocą funkcji "Wykrywanie zakłóceń". Jeśli tak, można wykluczyć (nie wyciąć) element z widoku na rysunku.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Umieść kropki, a następnie możesz wybrać parametry swojej linii za pomocą kliknięcia prawym przyciskiem myszy, jeśli chcesz, aby linia była w całości.

Czy masz zaimportowane geometrie? Jeśli tak, czy przeprowadziłeś diagnozę importu? Błędy geometryczne w objętościach mogą być problemem. W przeciwnym razie spróbuj lekko przesunąć cięcie.
3 polubienia
Niewielka detekcja zakłóceń (menu narzędzi) w zespole nie byłaby zbyteczna... Bo to co widzę na zrzucie ekranu przypomina mi błędy wyświetlania związane z zakłóceniami

Przekazano Ci sporo dobrych wskazówek (zwróć uwagę na zaimportowane części z błędami lub zakłóceniami), jednak myślę też o innej opcji: na swoim rysunku przejdź do narzędzi, opcji, właściwości dokumentu, jakości obrazu i zwiększ suwak "Rozdzielczość obrazu szkieletowego i wysoka jakość LCS/LCA"

Cześć wszystkim! Dziękuję za te wszystkie odpowiedzi!

Postaram się odpowiedzieć w kolejności:

-podczas przybliżania bardzo też się nie pojawiają

-niektóre elementy nakładają się na siebie, ale nie w miejscu, w którym brakuje mi funkcji

- brak importowanej geometrii

-Próbowałem przesunąć ślady cięcia 

-Mam zakłócenia ale muszę, miejscami laminuję materiał

- jakość obrazu jest już na maksimum

Więc nadal mam problem, czy macie jakieś inne leady?

Jeśli przełączysz widok rysunku w tryb cieniowany, pojawią się linie?

Właśnie zauważyłem, że jeśli kliknę "pokaż/ukryj", niewidoczne linie pojawiają się na pomarańczowo, ale sprawdzam, że nic się nie dzieje

sans_titre.png

na obrazie cieniowanym linie są widoczne, ale nie mogę drukować na obrazie cieniowanym 

Kiedy wykonujesz Pokaż ukrycie, musisz kliknąć przystanek, aby pokazać i zweryfikować, aby pojawił się ponownie po opuszczeniu Pokaż ukryj

Mickael

2 polubienia

W załączeniu znajduje się nagranie wideo, aby wyjaśnić moje słowa

capture-1.wmv
1 polubienie

Jeśli klikniesz pomarańczowe krawędzie w trybie "pokaż/ukryj", powinno to spowodować ich ponowne pojawienie się lub w przeciwnym razie klikniesz prawym przyciskiem myszy w widoku "Właściwość", a następnie w zakładce "pokaż ukryte krawędzie" usuniesz wszystkie krawędzie obecne we wstawieniu

mep.jpg

Twoje dwie ostatnie propozycje nie działają! z drugiej strony znalazłem rozwiązanie do tworzenia kopii zapasowych, odznaczając przypadek "Ukryj ... "

Oto, gdzie można znaleźć to pudełko. Z drugiej strony, jeśli kiedykolwiek pomyślisz o innym rozwiązaniu, przyjmę je

sans_titre.png

Ale czy w rzeczywistości jest to spłaszczony przekrój poprzeczny?

1 polubienie