Rysunek klienta, wymiary w kolorze niebieskim niemożliwe do umieszczenia w kolorze czarnym?

Witam

Kiedy otrzymuję rysunek klienta, mam niebieskie wymiary.

Nie można zmienić koloru na lub inny...

Przechodzę jednak do opcji /kolor/ i zmieniam kolor różnych boków... ale nic nie pomaga!!

Solidworks wersja 2015, zdjęcie przykładu w załączeniu.

Dziękuję.

exemplebleu.jpg

Witam, czy masz ekran wydruku okna opcji?

Zobacz, które cechy zostały zmienione

1 polubienie

W przeciwnym razie, jeśli to naprawdę nie zadziała, co jest podejrzane, możesz przejść przez warstwy.

Utwórz warstwę koloru, a następnie umieść boki pod tą warstwą.

1 polubienie

Istnieje tylko format odtwarzania, który zmienia się w stosunku do istniejącego, nawet po nałożeniu warstwy nie działa. 

Wybierz więc już istniejący wymiar żądanego koloru, odtwórz format i wybierz cały niebieski do zmiany.

1 polubienie

Nie powinniśmy mówić o tym samym, bo to działa na mnie.

Zdjęcie, aby to udowodnić.

cote.png
1 polubienie

Rzeczywiście, kiedy klikam na wymiar, klikam na format reprodukcji, a następnie wybieram moje niebieskie wymiary, idealnie! Stają się czarne i w tym samym formacie.

Zadaję sobie jednak pytanie. A jeśli nie mam żadnych czarnych wymiarów na moim planie, jak to zrobić?

Kalka....^^

Cóż, wychodzę

2 polubienia

Przenosisz gdzieś wymiar i odtwarzasz jego format. Usuniesz go później i klikniesz 40 razy (patrz poprzednie pytanie)

Formaty są połączone z twoim sw, więc twoja strona jest (chyba)

2 polubienia

Zobacz, aby ustawić domyślny kolor na, wybierz wymiar i ustaw kolor, a następnie sprawdź kolor domyślny.

§ Zajęcie

2014-12-17_18-38-13.jpg

Zobacz, aby ustawić domyślny kolor na, wybierz wymiar i ustaw kolor, a następnie sprawdź kolor domyślny.

§ Zajęcie

2014-12-17_18-38-13.jpg

Istnieje również żółta strzałka, która domyślnie odpowiada używanej warstwie.

Z drugiej strony spróbowałem zaznaczenia, przeciągając, aby zaznaczyć wszystkie boki, a następnie klikając prawym przyciskiem myszy i modyfikując warstwę. Klikasz na ikonę stosu liści i uzyskujesz dostęp do menu na załączonym obrazku.

więc nie ma 40 kliknięć w pojedynczy wybór i działa

capture_format.png
1 polubienie

Witam

Naprawdę nie rozumiem, jak udaje Ci się mieć okno z wyborem kolorów?

Witam

Zobacz między innymi ten samouczek

https://m.youtube.com/watch?v=1Fp8XAKri-8

@+;-))

1 polubienie