Witam
Na rysunku chciałbym wykonać wymiar ze środka, który wybrałem na szkicu!
Jak wyświetlić ten środek na rysunku do zwymiarowania od tego?
Z góry dziękuję
Witam
Na rysunku chciałbym wykonać wymiar ze środka, który wybrałem na szkicu!
Jak wyświetlić ten środek na rysunku do zwymiarowania od tego?
Z góry dziękuję
Halo, środek czego, okrąg kwadrat początek?
na MeP klikasz prawym przyciskiem myszy oś adnotacji wyśrodkowania okręgu lub możesz zrobić szkic i użyć przerywanych linii, aby zwizualizować "swój środek"
Witam
Moim zdaniem należy używać nałożonych wymiarów: pozwala to uzyskać podstawowy symbol początku wybrzeża. Możesz go umieścić w dowolnym miejscu.
Miłego dnia
Witam
Wykonuję ten rodzaj wymiarowania, środek, który wybrałem na moim szkicu, można łatwo znaleźć w moim MEP, umieszczam w tym miejscu symbol "symbolu centrowania", a stamtąd tworzę wymiar porządkowy.
Pozdrowienia.
Fred
@SEPM. Gerald
Tak, w rzeczywistości jest to po prostu początek mojego podstawowego szkicu. Na przykład biorę prostokąt na początek, który wiążę poziomo i pionowo ze środkiem szkicu.
Od tego wszystkiego się zaczyna i chciałbym to znaleźć na moim rysunku, aby stamtąd wyciągnąć jakieś wnioski.
@fred
Wypróbowałem twoje rozwiązanie, ale nie trzyma się niczego. skoro nie ma nic.. To jest właśnie mój problem. Chciałbym, aby to centrum się pojawiło.
Mówisz>> środek, który wybrałem na moim szkicu, można łatwo znaleźć w moim MEP << wyjaśnij mi, jak proszę, a myślę, że to rozwiąże mój problem
Dziękuję Wam wszystkim
Jeśli szkic został już zwymiarowany w stosunku do środka, dlaczego nie zaimportować wymiarów za pomocą narzędzia "obiekty modelu" na rysunku?