Witam
Szukam sposobu na modyfikację mapy bazowej w programie draftsight w celu wykonania szablonu dokumentu z pionową kasetą A4. Mam A3 w poziomie, A4 w poziomie, ale nie ma sposobu, aby zrobić to w pionie....
still_a4_vertical.dws
Witam
Szukam sposobu na modyfikację mapy bazowej w programie draftsight w celu wykonania szablonu dokumentu z pionową kasetą A4. Mam A3 w poziomie, A4 w poziomie, ale nie ma sposobu, aby zrobić to w pionie....
Witam
Myślę, że ten samouczek może ci pomóc:
http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/draftsight-cr-er-un-format-de-papier-ainsi-qu-une-imprimante
To już prawie wszystko... konfiguracja drukowania jest dobra, ale nadal mam problem wizualny cf obraz
Jestem suchy: Nie znalazłem sposobu, jak to zrobić, ale możliwe jest użycie jednego z szablonów DraftSight, aby mieć arkusz portretowy:
Klikając prawym przyciskiem myszy zakładkę "Arkusz", możesz zrobić "z modela", a stamtąd utworzyć model portretowy (pierwszy z nich jest dla mnie w pionie).
Więc nie mam halucynacji, jest pewna sztuczka. Obróciłem to wszystko we wszystkich kierunkach i do druku jest ok, ale to tylko wizualizacja blokuje. może to być również kwestia konfiguracji drukarki, która domyślnie przyjmuje portret A3, nawet jeśli ustawiłem A4 w pionie!!
W porządku, działa poprzez odtworzenie innego arkusza. Wygląda na to, że nie możemy zmodyfikować istniejącego.
Wszystko, co muszę zrobić, to wypełnić pola i będzie dobrze. Dziękuję
Witam
Mam teraz ten sam problem. Od jakiegoś czasu chciałem mieć okno pionowe zamiast formatu poziomego.
Cokolwiek robię, widok jest zawsze w formacie poziomym. Nawet jeśli utworzę nowe okno z jednym z istniejących szablonów o nazwie standardisio arkusz 1 lub arkusz 2.
Czy możesz mi pomóc?