Mam pokój, który korzysta z funkcji "rodzina pokoi" do zarządzania różnymi konfiguracjami (dokładnie 102). Znalazłem makro, które wyprowadza wszystkie DVP w DXF do cięcia laserowego, .
A potem mówię sobie: nie, nie zamierzam składać posłów do PE jeden po drugim .
Czy ktokolwiek kiedykolwiek dopuścił się tego rodzaju manipulacji? SheetMetalManufacturing bierze pod uwagę tylko aktywną konfigurację, chyba że przegapiłem jakąś opcję...
W przeciwnym razie montaż ze 102x moim udziałem w każdej konfiguracji i frezarka z SheetMatalManufacturing.
Dzięki za linki, jutro na to spojrzę. W rzeczywistości, po przeanalizowaniu tabeli wymiarów dostarczonej przez klienta, jest to nieco prostsze. 102 elementy są pogrupowane w 4 duże rodziny, więc tylko 4 sztuki do wykonania z każdą rodziną.
Nie wiem, czy to może pomóc, bo nie jest automatyczne, ale szybsze niż robienie ujęć jeden po drugim. Na swojej stronie mam części o kilkunastu konfiguracjach lub generalnie zmienionych tylko kilka wymiarów i wszystkie parametry (odniesienie, N Part, MP, wykończenie i waga). W tym przypadku tworzę rysunek z pierwszą częścią, następnie kopiuję arkusz i przyklejam go jako ostatni, tworzy Folio 2 i po prostu zmieniam konfigurację na folio 2 i wszystko przebiega normalnie (parametr, wymiar...)
Dziękuję @A_R za linki, było bardzo ciekawie. Dziękuję @q.nassoy , prawie to tak zrobiłem...
W skrócie: Krok 1: Zarządzaj rodzinami części za pomocą tabeli wymiarów klienta Krok 2: znajdź makro, które eksportuje płaską część w każdej z konfiguracji (w PJ) dxf-config.swp (33,5 KB) Krok 3: utwórz zespół z częścią w każdej z jej konfiguracji Krok 4: Frezarka SheetMetalManufacturing dla MEP w stanie rozłożonym każdej konfiguracji.