Widoki rysunków i przekrojów plików schodkowych

Witam

Pracuję nad plikiem wysłanym przez kogoś w formacie .step (on pracuje nad solidworks 2014, podczas gdy ja jestem w 2013 roku).

To duży montaż, zadałem sobie trud, aby skodyfikować każdą z części, z wyjątkiem tego, że tutaj, kiedy robiłem swoje plany montażu, widoki przekrojów są częściowo "puste", ponieważ moje ciała są "puste" (chyba ze względu na format .step)

Chciałem wiedzieć, czy istnieje proste i skuteczne rozwiązanie, aby temu zaradzić?

Z góry dziękuję.

Witam, wydaje mi się, że w wycięciu jest opcja sprawdzenia powierzchni. Zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2014/french/WhatsNew/c_Section_View_of_Surface.htm

Redagować:

aby wyświetlić ostre punkty oporu obiektów powierzchniowych, wystarczy nacisnąć WSTAW - OBIEKT MODELU - a w GEOMETRII ODNIESIENIA należy sprawdzić powierzchnie!

Zobacz też to pytanie:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/coupe-piece-surfacique

Tak właśnie zrobiłem, ale nie mam wykluwania się moich kubków...

Czy przeprowadziłeś analizę importu i sprawdziłeś opcje importu woluminu

Fakt, że nie odzyskasz woluminu, może po prostu wynikać z tego, że twój solidworks nie jest do tego ustawiony, przejdź do opcji importu oprogramowania i zaznacz pole "Spróbuj utworzyć jeden lub więcej woluminów" i rozpocznij operację ponownie. 

Po zaimportowaniu pliku należy użyć diagnostyki importu oprogramowania. Zobacz Ręczny lub prawy w drzewie budynków. SW będzie starał się zamknąć nieciągłości i odtworzyć bryłę

Zobacz między innymi ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/l-importation-de-fichiers-neutre-solidworks

@+ ;-))

2 polubienia

Witam

Zwykle w wersji 2013 SP5 można otworzyć pliki 2014.

Co uchroni Cię przed wieloma rozczarowaniami.

Do zobaczenia...

2 polubienia

Wypróbowałem funkcję obiektową modelu na moim rysunku, ale bez zmian...

W przypadku funkcji diagnostycznej importu nie mogę jej znaleźć... Wiem, że mam go, gdy po raz pierwszy otwieram .step i prawdą jest, że powiedziałem "nie" mojemu montażowi. Czy jest to możliwe teraz?

Filmy instruktażowe nie są wyświetlane w mojej pracy...

@Simon diagnoza importu jest dostępna na zdjęciach: należy kliknąć prawym przyciskiem myszy jedną z funkcji głośności lub powierzchni, a następnie "Importuj diagnostykę".

Należy pamiętać, że ta funkcja nie jest już wyświetlana, jeśli dodano funkcje w 3D (takie jak usuwanie materiału,...)

Ale propozycja @remrem wydaje mi się bardzo trafna!

2 polubienia

Musisz otworzyć każdą część swojego zespołu i przeprowadzić diagnostykę importu, a gdy wszystko jest zielone, sprawdzasz i sprawdzasz, czy są tylko korpusy objętościowe. Następnie nagrywasz swój utwór. Następnie robisz to dla wszystkich elementów. Zwykle powinno to sprawić, że twoje części dobrze tną się na planach.

1 polubienie

Muszę więc to robić kawałek po kawałku??? -_-

Dobre dzięki.

A w przypadku SP5, czy możemy tam pojechać bez płacenia?

Jaka wersja dodatku ServicePack jest zainstalowana w oprogramowaniu SolidWorks 2013?

Jeśli nie masz wersji z dodatkiem SP5. Zainstaluj go, pobierając pliki tutaj (logując się): http://www.solidworks.com/sw/support/downloads.htm

Następnie spróbuj otworzyć plik 2014 jako załącznik.

Edycja: Zaloguj się do witryny Solidworks za pomocą łącza, a następnie powinno być możliwe pobranie dodatku SP5.

Jeśli nie, należy spróbować użyć menu "?" w SolidWorks, a następnie "Sprawdź aktualizacje..." "

302.sldprt
2 polubienia

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/c_Import_Diagnostics_Overview.htm?id=feef77fdbf8748929089bbfc2f99865b#Pg0

Należy to zrobić przed rozpoczęciem pracy nad nim 

Jeśli nie pracowałeś zbyt nad tematem

Radzę wykonać nowy import i sprawdzić opcję Import woluminu

Zaraz po zaimportowaniu dokonaj diagnozy importu, spójrz również na rozdzielczość swojego importu

Ustawienia odchyleń

@+ ;-))

1 polubienie

Diagnostykę importu można znaleźć w temacie Narzędzia/Diagnostyka importu.

Możesz również zaimportować swój krok w jednym kawałku z kilkoma bryłami, ale jeśli jest duży, diagnoza importu będzie bardzo ciężka.

Podczas importowania swojego kroku, gdy otwierasz, wybierasz krok w "typie" i możesz uzyskać dostęp do opcji importu, a w tych opcjach są różne opcje, a w szczególności spróbuj utworzyć wolumin. Mam nadzieję, że to ci pomoże. Najważniejszą rzeczą, którą należy wiedzieć, jest to, że nie można ciąć powierzchni. Możemy ciąć tylko korpusy objętościowe.

Okej, dziękuję.

Problem polega na tym, że wszystkie moje części skodyfikowałem już za pomocą Smart Properties, to dość długa praca, mam setki części w moim zespole...

Zamierzam więc zrobić pokój po pokoju.

Jeśli chodzi o mnie, jestem w wersji z 2010 roku, ale jeśli nie ma naprawdę nowych rzeczy, myślę, że zawsze powinieneś być w stanie zrobić to w ten sposób.

O tak, rozumiem, ja też korzystam ze Smarta więc rozumiem Twoje kłopoty :)

Baw się dobrze^^

Jeśli masz MyCadTools, narzędzie CopyOptions jest do tego stworzone...

Ponieważ korzystasz z funkcji Smart Properties, myślę, że tak.

Osobiście mam dużo do zrobienia na tym etapie. I jak tylko mogę tego uniknąć, wcale się nie waham. Bo na dłuższą metę jest to skomplikowane. Dodatkowo, czas, który zamierzasz poświęcić na wpisywanie części jedna po drugiej za pomocą diagnostyki importu, wolałbym skopiować właściwości i w końcu uzyskać "zdrowe" modele.

Ale to tylko moja opinia...

2 polubienia