Rysowanie: Umieszczanie widoku na pierwszym planie

Witam

Mam rysunek, na którym nakładam dwa widoki na SW23. Jeden jest poniżej drugiego i chciałbym mieć możliwość odwrócenia kolejności (co można łatwo zrobić w pakiecie biurowym, ale na SW nie mogę tego znaleźć).

Kto miałby rozwiązanie? Z góry dziękuję

Witaj mas_1,

Tak, rzeczywiście, jest jak w biurze,...
Ale nadal zamierzam to sprawdzić, ale na razie nie mam kontroli nad moimi komputerami, są one przetwarzane... Będę Was informował na bieżąco.
Tutaj spójrz na to, czy może to zrobić => Jak zrobić półwidok bez cięcia w widoku przekroju? - #7 przez A.R
@+.
AR.

Dziękujemy za Twoją opinię,

Znalazłem hack, aby się z tego wydostać :slight_smile: , dzielę się nim, może pomóc innym.

Chodzi o to, aby mieć widok z przodu, który jest umieszczony na widoku iso, robię to, aby wskazać punkty smarowania na planie montażu.

Tutaj czerwono-biała strzałka znajduje się na górze elementu zgodnie z życzeniem

Z drugiej strony, tutaj strzałka jest w połowie zakryta przez widok ISO

image
A teraz jesteśmy całkowicie pod spodem.

Jest to więc kwestia perspektywy! Ponieważ nie mogę ustawić niebieskiego widoku na pomarańczowym widoku, zamierzam zmienić 3D strzałki:

Chmiel, zwiększamy wysokość wytłoczki...

A teraz moja strzała znajduje się na nim zgodnie z pierwotnym zamierzeniem.

Może nie jest to zbyt ortodoksyjne, ale przynajmniej mam rendering, którego potrzebowałem.

Klasa A+

#etvivelebricolage!

Witam.
Nie, to nie jest zbyt ortodoksyjne... :grinning:
Dlaczego nie wybrać " Widok z innej pozycji " na swoim rysunku?
image

… ponieważ, jeśli chcesz utworzyć swoje linie pomocnicze 3D (czerwona strzałka), równie dobrze możesz ich użyć w konfiguracji swojego zespołu.
alternate_position_view_assemblies.htm

Pozdrowienia.

1 polubienie

Zastanawiam się też nad zainteresowaniem tą metodą, wystarczyłby prosty blok szkicowy, który miałby następujące zalety:

• uniknąć problemu nakładających się widoków;
  • podążać za wzrokiem, do którego jest przywiązany.
3 polubienia