Rysowanie nie podąża za zmianami w plikach 3d

Witam

W Solidworks 2007 przejąłem plany, wykonując "Kompozycję na wynos". Rysunek jest aktualizowany tylko częściowo, gdy modyfikuję pliki prt Czy jest jakaś sztuczka, czy muszę przerobić cały rysunek?

Dziękuję

Laurent

Witam

Jakie są niezaktualizowane części planu?

Witam

Sprawdź linki do swojego rysunku (file\look for references) moim zdaniem Twój plan nie powinien wskazywać na Twoje nowe pliki.

Być może wystąpił problem ze składem na wynos.

@+

6 polubień

Czy za każdym razem się odbudowujesz?

Wydaje się, że to prosta odpowiedź, ale czasami...

2 polubienia

Cześć @laurent

1) Załaduj części/zespół

2) odbuduj te elementy i zapisz je w swojej wersji oprogramowania

3) Wyświetl te części na ekranie 

4) Zrób swój rysunek

5) Jeśli wprowadzisz zmianę, powinieneś znaleźć te zmiany na swoim rysunku

@+ ;-)

Tylko pierwsza strona rysunku jest zgodna ze zmianami. Zawiera widok zmontowanego zespołu i zestawienie materiałów. Pozostałe strony, które zawierają oddzielne części, są przyklejone do starego projektu. Próbowałem "przebudować" na rysunku i w plikach prt: brak efektu.

W linkach znajdują się nowe i stare pliki! Ale nie wiem, jak posprzątać.

Dziękuję za szybkie odpowiedzi!

Laurent

W GT22 przerysowanie będzie moim ostatecznym rozwiązaniem. Z chęcią wziąłbym jeszcze raz stary. To dałoby mi tylko kilka żeber do modyfikacji.

Dziękuję za odpowiedź.

Laurent

@Laurent,

Jeśli istnieje link do starych plików, musisz dwukrotnie kliknąć stary plik i zmienić link na nowy w oknie wyszukiwania linków.

Mam nadzieję, że nie ma wielu plików.

Musiał być jakiś problem lub opcja, która nie została sprawdzona w składzie na wynos.

@+

1 polubienie

Jak powiedział Coyote, twoje arkusze rysunkowe powinny być nadal skierowane na elementy w początkowym pliku.

Musisz więc przejść do Pliku, otworzyć, wybrać rysunek, odniesienia i wskazać części pliku kompozycji do zabrania, a nie oryginalną. Następnie otwieramy plan i zapisujemy go

3 polubienia

w rzeczywistości istnieją linki do nowych i starych plików! (patrz zrzut ekranu) Dwukrotne kliknięcie nie działa na linkach w oknie "szukaj referencji"

Myślę, że dostanę nowy, kompletny plan!

liens_anciens_et_nouveaux_fichiers.jpg

Ponownie

Jak said@fthomas zmodyfikować linki, musisz przejść przez otwórz, kliknąć rysunek, przejść do odniesienia, a następnie możesz kliknąć dwukrotnie, aby zmodyfikować linki.

Myliłem się, to nie szukanie referencji.

@+

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Spróbowałem "referencji", kiedy go otworzyłem. Jest tylko 5 plików. Zmieniłem dla nich miejsce docelowe. Układ nie ulega poprawie, a do tego dochodzi wiele czerwonych kreskowanych prostokątów. Poddaję się. Zamierzam przerobić rysunek od zera.

Dziękuję za pomoc.

Laurent

Witam

Głupi pomysł, ale czy widoki szczegółów nie są zablokowane? (istnieje na catia, na SW nie wiem...)

Witam

Czy rysunki nie zostały zapisane jako "Rysunek odłączony"? To może wyjaśniać, dlaczego połączenie z 3D jest tymczasowo przerwane.

Niektórzy użytkownicy używają tej metody, aby komunikować się z zewnątrz tylko w 2D części lub projektu.

W takim przypadku po prostu wybierz "Załaduj model" w oknie "Otwórz"

Pozdrowienia

mep_detachee.jpg
3 polubienia

->Chamade: Nie wiem, czy widoki są zablokowane. Nie wiem, czy ta funkcja istnieje w solidworks.

->Jmsavoyat: rzeczywiście, jest to oderwany rysunek, ale wczytanie modelu niczego nie zmienia...

Nieważne, zacznę od zera.

Bardzo dziękuję wszystkim, którzy starali się mi pomóc. To jest super miłe!

Laurent

Może się to wydawać głupie, ale przypadkiem widoki rysunku nie byłyby ukryte?

Aby sprawdzić, czy tak jest, musisz przejść do drzewa tworzenia, kliknąć prawym przyciskiem myszy na widok w drzewie i kliknąć "pokaż" (jeśli nie są ukryte, "pokaż" się nie pojawi, będzie "ukryj")

1 polubienie

Nie, Fthomas, to też nie to. Szkoda. Prawie skończyłem to robić ponownie.

Dziękuję Wam wszystkim,

Laurent