Podczas rysowania chcę umieścić notatkę lub bąbelek z nazwą każdego zestawu (nie liczbą i nomenklaturą), jak zrobić notatkę w twojej bibliotece z parametrem takim jak "zestaw pierwszego poziomu"?
Już mi się udało, ale to musiał być błąd, bo kiedy ponownie otworzyłem, notatki zmieniły się na nazwy pokoi...
@Philippe, chciałbym umieścić nazwę zespołów 1 poziomu za pomocą bąbelków, a nie za pomocą nomenklatury (na bardzo dużych rysunkach ten zajmuje dużo czasu)
Jest to bardziej wizualne na warsztat do wdrożenia.
Ale w podstawowych właściwościach balonów jest tylko "nazwa pliku" lub nazwa części, ale trzeba ją znaleźć, ponieważ w nomenklaturze to działa.
Aby wstawić numery pozycji z numerami części z zestawienia komponentów :
Na rysunku kliknij opcję Wstaw adnotacje > > odnośniku.
Pojawi się menedżer właściwości PropertyManager Bąbelek .
W obszarze Ustawienia odnośnika kliknij pozycję Tekst odnośnika , a następnie kliknij pozycję Numer części (BOM).
Ustaw opcje.
Kliknąć w obszarze graficznym, aby umieścić numer pozycji.
Kontynuuj dodawanie bąbelków, a następnie kliknij , gdy skończysz.
Aby wstawić odnośniki z nazwą pliku, wykonaj tę samą procedurę, a następnie kliknij opcję Nazwa pliku zamiast opcji Numer części (BOM) w obszarze Tekst odnośnika.
Nazwa pliku wyświetla nazwę pliku bez rozszerzenia.
Działa za pomocą bąbelka, a nie za pomocą notatki, z drugiej strony, jeśli nie masz nomenklatury wybranej tylko na 1. poziomie, pokazuje ona nazwę części, a nie nazwę danego podzespołu...