Rysunek części powłoki Solidworks

Witam

Czy możliwe jest, aby na rysunku zespołu część powłoki była przezroczysta i tylko ona, jak w SolidEdge dla części odniesienia?

Dziękuję.

Witam

Jak nazywasz kawałek koperty? Czy mówisz o opcji "obwiedni" dostępnej we właściwościach komponentu w złożeniu, czy o komponencie, który daje ci twoją obwiednię, twój ślad?

Jeśli ma to na celu uczynienie komponentu zespołu "przezroczystym" na poziomie szkieletu, spójrz na tę rozmowę, wspomina ona o kilku możliwościach, takich jak "widok innej pozycji" lub cięcie lokalne : http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/rendre-une-piece-transparente-en-filaire-dans-une-mise-en-plan

4 polubienia

Witam

Niestety, solidworks nie ma tej samej funkcji co Solidedge dla części referencyjnych, a szkoda! 

Jak mówi Benoit.LF, aby uzyskać ten sam efekt, musisz użyć konfiguracji (widok, inna pozycja).

Miłego dnia

1 polubienie

Witam

Tak, w opcjach możesz umieścić koperty w przezroczystości (patrz obrazek), pamiętaj, aby skorzystać z wyszukiwania w opcjach, aby szybko znaleźć to, czego potrzebujesz.

@+

enveloppe.jpg
2 polubienia

@coyote, mogę mieć niepoprawnie zaznaczoną opcję w SW, ale to co wskazujesz działa tylko na poziomie złożenia, ale na rysunku części zdefiniowane jako "obwiednia" pozostają ukryte.

@Benoit.LF w widoku rysunku przejdź do właściwości i sprawdź zobacz obwiednię

3 polubienia

Witam

@Coyote rzeczywiście, dokładnie przyjrzałem się opcjom przed wysłaniem pytania.

Jednak to nie w montażu chcę działać, ale na rysunku.

Witam

Ciekaw jestem, dlaczego moja odpowiedź zasłużyła na -1? 

1 polubienie