Rysunek STL

Oto błąd dziennika inteligentnych rysunków

Znaleziono wyjątek:
01-26 02:47
Typ:     System.NullReferenceException
Link do pomocy:    
Komunikat:     Odwołanie do obiektu nie jest ustawione na wystąpienie obiektu.
Źródło:     SmartDrawings
StackTrace :        at myCADtools2016.RD.Tools.SmartDrawings.frmMain.swfbApply_Click(Object sender, EventArgs e)
TargetSite:     Void swfbApply_Click(System.Object, System.EventArgs)

Czy twoje części są objętościami (a więc nie "dziwnymi" powierzchniami lub bryłami)?

Czy na elemencie, który możesz zaplanować ręcznie, działa inteligentne rysowanie?

1 polubienie

Wziąłem pełny .sat (tak, w rzeczywistości jest to .sat)

Kliknąłem na "Ciało wolumetryczne" i zrobiłem "zapisz ciała"

Stamtąd otwieram wszystkie korpusy woluminów za pomocą inteligentnych rysunków i po uruchomieniu mam opisany błąd

Wziąłem pełny .sat (tak, w rzeczywistości jest to .sat)

hooouuuu @ bart -1000

@+

Lol :D

Pomóżcie mi zamiast pieprzyć się ze mną ^^ xD

2 polubienia

Teraz, gdy masz już rozszerzenie . Spróbuj otworzyć pierwszy i zobacz, co się stanie

@+è

Mam wszystkie moje części zaimportowane w sldprt

Mogę automatycznie wyznaczyć posłów do PE, to jest w porządku.

Ostatni problem, skala wyświetleń... Jak upewnić się, że widoki nie są ani bardzo małe, ani w skali 1?

1 polubienie

Jeśli chodzi o skalę, myślę, że jest ogolona (pojawiło się już kilka pytań na ten temat).

Z drugiej strony, skoro masz mycadtools, możesz zrobić drugie przejście za pomocą innego narzędzia (integracji?)

2 polubienia

Dokładnie.. Nie jestem jeszcze zaznajomiony z narzędziami mycad. Integracja, mówisz? Zajmę się tym Dziękuję

Nie widzę, w jaki sposób integracja może mi pomóc w kwestii widoków.
Możesz określić?..... =)

Nie wiem nic więcej o tym narzędziu, ale biorąc pod uwagę opis, pomyślałem, że poradzi sobie ze skalami

1 polubienie

Witam