bart
26 Styczeń 2017 13:58
21
Oto błąd dziennika inteligentnych rysunków
Znaleziono wyjątek: 01-26 02:47 Typ: System.NullReferenceException Link do pomocy: Komunikat: Odwołanie do obiektu nie jest ustawione na wystąpienie obiektu. Źródło: SmartDrawings StackTrace : at myCADtools2016.RD.Tools.SmartDrawings.frmMain.swfbApply_Click(Object sender, EventArgs e) TargetSite: Void swfbApply_Click(System.Object, System.EventArgs) __________________________________________________________________
Czy twoje części są objętościami (a więc nie "dziwnymi" powierzchniami lub bryłami)?
Czy na elemencie, który możesz zaplanować ręcznie, działa inteligentne rysowanie?
1 polubienie
bart
26 Styczeń 2017 14:17
23
Wziąłem pełny .sat (tak, w rzeczywistości jest to .sat)
Kliknąłem na "Ciało wolumetryczne" i zrobiłem "zapisz ciała"
Stamtąd otwieram wszystkie korpusy woluminów za pomocą inteligentnych rysunków i po uruchomieniu mam opisany błąd
gt22
26 Styczeń 2017 14:22
24
Wziąłem pełny .sat (tak, w rzeczywistości jest to .sat)
hooouuuu @ bart -1000
@+
bart
26 Styczeń 2017 14:36
25
Lol :D
Pomóżcie mi zamiast pieprzyć się ze mną ^^ xD
2 polubienia
gt22
26 Styczeń 2017 14:42
26
Teraz, gdy masz już rozszerzenie . Spróbuj otworzyć pierwszy i zobacz, co się stanie
@+è
bart
26 Styczeń 2017 14:56
27
Mam wszystkie moje części zaimportowane w sldprt
Mogę automatycznie wyznaczyć posłów do PE, to jest w porządku.
Ostatni problem, skala wyświetleń... Jak upewnić się, że widoki nie są ani bardzo małe, ani w skali 1?
1 polubienie
Jeśli chodzi o skalę, myślę, że jest ogolona (pojawiło się już kilka pytań na ten temat).
Z drugiej strony, skoro masz mycadtools, możesz zrobić drugie przejście za pomocą innego narzędzia (integracji?)
2 polubienia
bart
26 Styczeń 2017 15:09
29
Dokładnie.. Nie jestem jeszcze zaznajomiony z narzędziami mycad. Integracja, mówisz? Zajmę się tym Dziękuję
bart
26 Styczeń 2017 15:22
30
Nie widzę, w jaki sposób integracja może mi pomóc w kwestii widoków. Możesz określić?..... =)
Nie wiem nic więcej o tym narzędziu, ale biorąc pod uwagę opis, pomyślałem, że poradzi sobie ze skalami
1 polubienie
Witam