Witam
Mam problem, który nie jest łatwy do wyjaśnienia, wykonałem część z blachy z solidworks z odpowiednim ustawieniem tłumienia gięcia dla grubości aluminium i właściwości mojej giętarki, wszystko działa dobrze, z drugiej strony gdy mam 2 zagięcia, które "następują" po sobie jak mogę wskazać wymiar ogranicznika, który będzie na pierwszej złożonej powierzchni?
W moim załączniku mam wymiary w kolorze czerwonym, które odpowiadają mojemu pierwszemu zagięciu i te w kolorze niebieskim, które odpowiadają drugiemu zagięciu (jeśli pierwsze nie zostanie wykonane), z drugiej strony wymiar 26,70 nie odpowiada wymiarowi ogranicznika mojego drugiego zagięcia, ponieważ mam do uwzględnienia swoją grubość blachy.
Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno w swoich obawach, z którymi się spotykam.
Pozdrowienia
Stéphane
pliage.jpg
Witam
Na tym samym Vé musisz umieścić dwa ograniczniki, jeden na pierwszym zakręcie, a drugi na drugą warstwę.
Giętarki NC mają pojedynczy ogranicznik, ale przesuwają go w sposób ciągły zgodnie z kolejnością zagięć.
Pozdrowienia
Witam, zozo_mp 2 przystanki, które umieściłem na solidworks?
Witam
W przypadku drugiego składania wystarczy dodać grubość, ponieważ jest ona dodawana po wykonaniu pierwszego złożenia. Jeśli żebrujesz w ten sposób i jeśli Twój operator gięcia ma doświadczenie, nie popełni błędu, ponieważ jest to logika gięcia.
2 polubienia
Dobry wieczór @Stephane_5
Ogarnia mnie zwątpienie!
Czy to właśnie po to, aby zrobić swoje fałdy w SW, zadajesz pytanie?
Pozdrowienia
jeśli chcesz robić plany w oparciu o rzeczywistość; Będziesz musiał utworzyć rozwinięte konfiguracje ze złożonymi fałdami. płaska konfiguracja dla 1. zagięcia w kolorze czerwonym, następnie druga z 1. fałdą złożoną i ocena drugiej fałdy zostanie wykonana z dodatkowo grubością , tj. 26,7 + 1,5 = 28,2 bo wnioskuję, że to 1,5 mm.
4 polubienia
dziękuję za odpowiedzi,
@zozo_mp staram się umieścić wymiary gięcia na planie tak, aby operator giętarki wprowadzał odpowiednie wartości, aby mieć giętą część w odpowiednich wymiarach
@ac cobra 427 tak to 1,5, wypróbuję to rozwiązanie
Przepraszam za tę spóźnioną odpowiedź, ale nie miałem zbyt wiele czasu na zobaczenie w warsztacie, rozwiązanie polegające na zwiększeniu grubości blachy do żebra wydaje się działać.
Dziękuję za odpowiedzi