Cze wszystkim
Mam problem z niektórymi rysunkami. Widoki są bardzo ciemne. Próbowałem bawić się światłami, usuwając punktua, wzmacniając otoczenie i dodając promieniowanie słoneczne. Mój model reaguje, ale rysunek pozostaje rozpaczliwie ciemny. Może to nie ma z tym nic wspólnego, musi być coś, co mi umyka. Załączam zdjęcie ilustracyjne obiektu i MEP.
Masz pomysł?
projet_k.png
1 polubienie
Witam
Czy spojrzałeś na jakość obrazu, po kliknięciu na widok po prawej stronie w funkcji jest wysoka jakość lub coś w tym stylu (w tej chwili nie mam pod ręką Sw).
1 polubienie
Witaj Ac Cobra,
Właśnie zajrzałem do opcji PropertyManager mojego widoku.
Pod stylem wyświetlania mogę rzeczywiście wybrać "wysoką jakość" lub "jakość roboczą", ale nic to nie zmienia, ani w wyświetlaczu, ani w druku.
Witam
AMHA, to jest ze sceny, oświetlenie nie jest skierowane na twój model. Spróbuj zmienić scenę i w razie potrzeby dostosuj oświetlenie.
capture.jpg
3 polubienia
Witaj quercy
Najlepsze jest to, że udostępniasz plik, jeśli nie jest poufny.
W przeciwnym razie, podobnie jak w poprzedniej odpowiedzi, dokonaj regulacji kierunkowego oświetlenia, która Ci odpowiada, ale upewnij się, że pozycja światła jest zablokowana w modelu.
screenshot_2.png
1 polubienie
Cze wszystkim
Dziękuję za radę. Już zacznę od przetestowania tego i jeśli nie mogę nic uzyskać, udostępnię plik.
W porządku, miałeś rację.
Nie czuję się zbyt komfortowo z oświetleniem, ale postępując zgodnie z Twoimi radami, w końcu mam prezentację, na którą przyjemnie się patrzy.
Dziękuję.