Rysunek

Witam

Szukam profesjonalnej osoby do rysunku, do którego posiadam część na Solidworks. Trudności z wykonaniem tego rysunku. Bo muszę go później wysłać do obróbki skrawaniem.

Dziękuję za pomoc.  

Witam

W której wersji jesteś i czy możesz opublikować swój plik...

Korzystam z Solidworks 2017.

kawałek.sldprt

Nie jest to łatwe do osiągnięcia w obróbce skrawaniem! Myślę, że twój projekt musi zostać częściowo przerobiony.

3 polubienia

Tak, rzeczywiście jest to dość złożone, ale możliwe jest wykonanie rysunku Dziękuję.

Witam

Kiedy Sbadenis mówi, że nie jest to łatwe do osiągnięcia w obróbce skrawaniem, myślę, że ma na myśli to, że dobrze byłoby znać materiał i planowany proces obróbki, ponieważ przy konwencjonalnych środkach produkcji jest to po prostu niemożliwe do osiągnięcia. Myślę też, że twój utwór powinien zostać ponownie przestudiowany.

Czy możesz nam również powiedzieć, w jakim kontekście składasz tę prośbę, ponieważ Twój plik pochodzi ze studenckiej wersji Solidworks, jeśli się nie mylę...

Pozdrowienia

1 polubienie

Rzeczywiście, jest to projekt, który muszę wykonać w moim programie nauczania, zrobiłem już wszystkie rysunki pozostałych prac i brakuje mi tego. Ta część będzie wykonana z aluminium, a firma potrzebuje tego ostatniego planu.

Z mojego punktu widzenia ta część jest możliwa tylko na dwa sposoby, albo przez montaż, albo za pomocą druku 3D. W obecnej sytuacji nie sądzę, żebyś znalazł mechanika, który wykona tę część...

1 polubienie

Część, której nie można wykonać w jednym kawałku poprzez usunięcie materiału.

I wątpię, czy w procedurze addytywnej jest to wykonalne w naprawdę funkcjonalny sposób; Będziemy musieli dać zbyt dużo wsparcia.

1 polubienie

Aby wykonać rysunek z wymiarowaniem funkcjonalnym, musisz znać przydatność części w jej montażu.

1 polubienie

Witam Szanowni Państwo,

Nie wiem co o tym sądzisz, ale to w żaden sposób nie jest z odlewni czy Twojej blacharskiej roboty

Jeśli patrzę na wymiary 120 x 84 mm i zawiasy z otworem mniejszym niż 4 mm.

Lub część nie jest w odpowiedniej skali.

Ale jak rozsądnie zauważyłeś, wnioskodawca mówi "wyślij do obróbki", podczas gdy wolałby zostać wysłany do produkcji (nie wiedząc, jaki rodzaj produkcji, prawda) Ponieważ wykonanie otworów w części tego rozmiaru będzie wymagało trochę podbródka dentysty. Będą się dobrze bawić na warsztatach.

Uwaga j: Otworzyłem pokój z Edrawingem, ale jak jest, jak myślisz, co stoi na przeszkodzie, abyś zrobił MEP.

Tyle tylko, że nie robimy pracy za studentów ;-)

Pozdrowienia

3 polubienia