Witam
Szukam profesjonalnej osoby do rysunku, do którego posiadam część na Solidworks. Trudności z wykonaniem tego rysunku. Bo muszę go później wysłać do obróbki skrawaniem.
Dziękuję za pomoc.
Witam
Szukam profesjonalnej osoby do rysunku, do którego posiadam część na Solidworks. Trudności z wykonaniem tego rysunku. Bo muszę go później wysłać do obróbki skrawaniem.
Dziękuję za pomoc.
Witam
W której wersji jesteś i czy możesz opublikować swój plik...
Nie jest to łatwe do osiągnięcia w obróbce skrawaniem! Myślę, że twój projekt musi zostać częściowo przerobiony.
Tak, rzeczywiście jest to dość złożone, ale możliwe jest wykonanie rysunku Dziękuję.
Witam
Kiedy Sbadenis mówi, że nie jest to łatwe do osiągnięcia w obróbce skrawaniem, myślę, że ma na myśli to, że dobrze byłoby znać materiał i planowany proces obróbki, ponieważ przy konwencjonalnych środkach produkcji jest to po prostu niemożliwe do osiągnięcia. Myślę też, że twój utwór powinien zostać ponownie przestudiowany.
Czy możesz nam również powiedzieć, w jakim kontekście składasz tę prośbę, ponieważ Twój plik pochodzi ze studenckiej wersji Solidworks, jeśli się nie mylę...
Pozdrowienia
Rzeczywiście, jest to projekt, który muszę wykonać w moim programie nauczania, zrobiłem już wszystkie rysunki pozostałych prac i brakuje mi tego. Ta część będzie wykonana z aluminium, a firma potrzebuje tego ostatniego planu.
Z mojego punktu widzenia ta część jest możliwa tylko na dwa sposoby, albo przez montaż, albo za pomocą druku 3D. W obecnej sytuacji nie sądzę, żebyś znalazł mechanika, który wykona tę część...
Część, której nie można wykonać w jednym kawałku poprzez usunięcie materiału.
I wątpię, czy w procedurze addytywnej jest to wykonalne w naprawdę funkcjonalny sposób; Będziemy musieli dać zbyt dużo wsparcia.
Aby wykonać rysunek z wymiarowaniem funkcjonalnym, musisz znać przydatność części w jej montażu.
Witam Szanowni Państwo,
Nie wiem co o tym sądzisz, ale to w żaden sposób nie jest z odlewni czy Twojej blacharskiej roboty
Jeśli patrzę na wymiary 120 x 84 mm i zawiasy z otworem mniejszym niż 4 mm.
Lub część nie jest w odpowiedniej skali.
Ale jak rozsądnie zauważyłeś, wnioskodawca mówi "wyślij do obróbki", podczas gdy wolałby zostać wysłany do produkcji (nie wiedząc, jaki rodzaj produkcji, prawda) Ponieważ wykonanie otworów w części tego rozmiaru będzie wymagało trochę podbródka dentysty. Będą się dobrze bawić na warsztatach.
Uwaga j: Otworzyłem pokój z Edrawingem, ale jak jest, jak myślisz, co stoi na przeszkodzie, abyś zrobił MEP.
Tyle tylko, że nie robimy pracy za studentów ;-)
Pozdrowienia