W zespole utworzyłem część, która reprezentuje objętość Podczas rysowania chciałbym, aby ta część była przezroczysta, ale kontur był przerywany
Znalazłem rozwiązanie, którego nie znam. Tworzę konfigurację, w której umieszczam tę część w stanie usuniętym. Na rysunku korzystam z funkcji "widok z innej pozycji". Dzięki temu mogę umieścić utwór w liniach przerywanych, ale nie w widokach przekrojowych lub perspektywach
Albo przerysujesz go całkowicie i usuniesz swoją część, albo użyjesz tej części do przerysowania krawędzi (uważam, że konwersja elementów szkicu nie działa na szkicowanie 3D).
Tak więc na rysunku wyświetlasz ten szkic 3D, który możesz zobaczyć we wszystkich standardowych widokach, przekrojach, szczegółach,...
Dziękuję za te odpowiedzi, ale wynik w żadnym wypadku nie spełnia moich oczekiwań: - szkic 3D będzie widoczny w sekcji ze wszystkimi pociągnięciami. W przypadku, gdy nie jest to sześcian, nie będzie pasować - widok z innej pozycji nie działa w cięciu
Zacząłem więc od szkicu 3D (@Benoit.LF, konwersja elementów działa w szkicach 3D) i stworzyłem mechanicznie spawaną część z kwadratem o bardzo małym rozmiarze 0,01mm
Nie jest idealnie, bo mamy 2 bardzo bliskie linie, ale z braku czegoś lepszego...
Dziękuję za te odpowiedzi, ale wynik w żadnym wypadku nie spełnia moich oczekiwań: - szkic 3D będzie widoczny w sekcji ze wszystkimi pociągnięciami. W przypadku, gdy nie jest to sześcian, nie będzie pasować - widok z innej pozycji nie działa w cięciu
Zacząłem więc od szkicu 3D (@Benoit.LF, konwersja elementów działa w szkicach 3D) i stworzyłem mechanicznie spawaną część z kwadratem o bardzo małym rozmiarze 0,01mm
Nie jest idealnie, bo mamy 2 bardzo bliskie linie, ale z braku czegoś lepszego...