Cze wszystkim
Czy możliwe jest samodzielne dokonywanie adnotacji (rejestracji) na rysunkach?
To znaczy, że mam części i podzespoły, w których mam inne części, problem polega na tym, że mogę tylko zlokalizować
albo zespoły, albo części, ale nie oba niezależnie.
Dziękuję
Witam
Jeśli dobrze rozumiem pytanie, możliwe jest wymuszenie identyfikacji części i zespołów poprzez wstawienie zestawienia materiałów.
Stopień precyzji tej nomenklatury będzie miał wpływ na punkty odniesienia.
Przykład: Płaska lista materiałów => Identyfikacja zespołów
Szczegółowa namenkalacja => Części (i montaż chyba).
1 polubienie
Witam
Więc odpowiedź brzmi nie:
Nie można zlokalizować części ORAZ złożeń (jeśli są to różne poziomy) w SolidWorks, zachowując właściwości. Na pewno będzie to prosty tekst dla jednego z nich!
Dziękuję FX, próbowałem, ale się nie udało, rzeczywiście, jak mówi Lucas Prieur, solidworks nie może rozdzielić różnych poziomów adnotacji.
Myślę, że to wielka szkoda, bo często tego potrzebuję.
Miłego dnia.
Jeśli dobrze rozumiem Twój problem, to masz zespół z podzespołem w środku.
i chcesz zidentyfikować komponenty swojego podzespołu.
Jeśli tak jest, wstaw widok swojego podzbioru do rysunku (na zewnątrz będzie on później ukryty, aby nie zanieczyszczać wydruku). Zwykle będzie to miało wpływ na załadowanie odniesień do komponentów do pamięci, a tym samym będzie można zlokalizować części podzespołu.
Stosujemy tę technikę w naszej firmie.
Mam nadzieję, że zrozumiałeś i rozwiązałeś swój problem.
Szczęśliwy tata
Witam
Rejestracja jest powiązana z nomenklaturą numeracji.
Aby zrobić to, co chcesz: Lista tabelaryczna
I to Ty wybierasz poziom szczegółowości.
Potem robisz zwiad.
Zachowaj ostrożność, gdy zamierzasz dodać arkusz, numeracja jest zgodna z nomenklaturą związaną z widokiem.
Jeśli utworzysz arkusz i zachowasz numerację, SW weźmie jego standard, a nie Twoje właściwości. (A może po prostu błąd we mnie?)
Liczby mogą się różnić między Twoją nomenklaturą a Twoimi ocenami.
Osobiście radzę skopiować arkusz i schować nomenklaturę, aby mieć odpowiednią numerację.
Budowla
S4KUj0 powiedział:
Jest na to pewna sztuczka:
Aby pobrać właściwość podzbioru w notatce, musisz najechać kursorem na początek podzbioru (wyświetlić punkty początkowe w menu wyświetlania) podczas przyciągania notatki ... To jedyne miejsce, które pozwala na odzyskanie właściwości podzespołu, a nie jednej z części, które go tworzą!
1 polubienie