Mobilność zespołu w zespole

Witam
W SW2017 wygraj 10.
Chciałbym wykonać montaż mobilny w innym montażu.
Jest to chowane podwozie, jego obrót wokół własnej osi i amortyzacja.
Aby to zrobić, musisz zapoznać się z właściwościami montażu, działa tylko amortyzacja.
We właściwościach każdego komponentu zespołu część "elastyczna" jest wyszarzona.
Jakiś pomysł?
Odrębność

Kliknij prawym przyciskiem myszy zespół, który chcemy uczynić elastycznym, a następnie uelastycznij podzespół.
image
Przykład:

4 polubienia

Aby pójść dalej w tym, co mówi @sbadenis, ważne jest, aby zrozumieć, że "elastyczny" działa tylko z zespołami. Umożliwia przesuwanie części wewnątrz podzespołu. Ale aby to zrobić, musisz pozostawić niezbędne stopnie swobody. Albo usuwając ograniczenia uniemożliwiające ruch, albo przechodząc przez zaawansowane i/lub mechaniczne ograniczenia

2 polubienia

Widziałem filmik, mój podzespół jest bardzo elastyczny, ale nadal ten sam problem.

Posunięcia tego podzespołu odebrały mu dobro.

Witam;
Spróbuj pracować w trybie rozwiązanym.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Czy Twoje ograniczenia montażowe nie są nadmiernie ograniczające?

Przepraszamy, jaki jest rozwiązany tryb

Och, nie wiem, ogólnie rzecz biorąc, nadmierne ograniczenia są zgłaszane przez SW.

Po tym mogę mieć rozwiązanie, aby ponownie zmontować mój podzespół w zespole.

Na twoim zrzucie ekranu 8. opcja: "ustaw światło na rozwiązane".
Tryb lekki umożliwia pracę oprogramowania bez całkowitego obciążania geometrii, a tym samym mniejszego obciążenia maszyny.

Jest bardzo prawdopodobne, że rozwiązanie problemu poprawi sytuację.

3 polubienia

Witam @diiity

Okazuje się, że używam "Flexible" przez cały dzień z kilkoma ASM s/s w trybie elastycznym i tryb rozwiązany nic nie zmienia.
Z drugiej strony widzę, że na kole świeci się czerwono-zielone światło, co oznacza, że nie zaktualizowałeś zespołu lub masz ograniczenie, które się blokuje.
Czy możesz uzyskać obraz ograniczeń koła ruletki S/S ASM i innego ze wszystkimi ograniczeniami ogólnego ASM.

Kolejna rzecz, którą warto wiedzieć: ta funkcja "elastycznego zestawu s/s" jest dość kapryśna, gdy tylko używasz kilku ASM s/s jednocześnie.
Aby odblokować kapryśny, po prostu przełącz się z powrotem na sztywny, a następnie ponownie elastyczny.

Opublikuj zapinaną na zamek paczkę i idź, a w mniej niż dwie minuty powiem ci, skąd pochodzi PB (lub zjadam stronę z lokalnej gazety bez ubierania się)

Pozdrowienia

3 polubienia

Próbowałem rozjaśnić zdecydowany, anulować i odłożyć, to nic nie zmienia
Załączam mój zestaw
I bon appétit Zozo_mp
fuse_roulette.zip (298.7 KB)

Również dla mnie tryb rozwiązany jest obowiązkowy (ograniczenia nie są wyświetlane w świetle)
Aby mieć pewność, należy zamknąć złożenie i z eksploratora solidworks wybrać opcję rozwiązania przed ponownym otwarciem:

1 polubienie

Musimy się spakować i jechać
To, co mi wysłałeś, jest bezużyteczne

do ==> plik ==> Spakuj i idź ==> wybierz "zapisz do pliku ZIP"
I opublikuj tam ten ZIP

Pozdrowienia

oto jest
fuse_roulette.zip (4,5 MB)

@diiity

Działa idealnie, ale ponieważ zapomniałeś przymocować koło ogonowe do kadłuba, wydaje się, że to nie działa.
Obejrzyjcie film, a zobaczycie, że sub-ASM jest bardzo elastyczny (ale porusza się w przestrzeni międzygwiezdnej)
Pozdrowienia

2 polubienia

Oto kółko raz zamocowane w stosunku do płaszczyzn

3 polubienia

Dobrze dziękuję

2 polubienia