Poprawiono tryb wymiarowania podczas szkicowania

Ostatnio nie mogę nic zrobić w szkicu, o ile jest wymiar.

komputer przechodzi w tryb wymiarowania, mogę tylko zmienić wymiar, ale już nie śledzić.... Jak wyjść z tego trybu?

Z góry dziękuję.

sw_mode_fige_le_27-06-2019.jpg

Witam. Próbowałeś ponownie uruchomić komputer? Czasami rozwiązuje to problem.

Witam

Tak, zwykle wyłączam komputer każdej nocy.

Witam

Czy wypróbowałeś tę samą część na innej stacji roboczej?

1 polubienie

Witam @ fbicard_2

Czy możesz opublikować swój kawałek, musi to być bardzo prosta rzecz.

Trochę tak, jak gdy idzie tylko do odczytu, ale z blokowaniem.

Aby zrealizować żądanie dotyczące @ac cobra , czy jesteś w pojedynczej stacji roboczej, czy w sieci i czy używasz PDM.

Pozdrowienia

Cze wszystkim

I dziękujemy!

Nie jest to związane z częścią, ale z konfiguracją oprogramowania.

Nic nie działa, utknęłem w tym trybie niezależnie od części, niezależnie od szkicu...

Mam zamiar odinstalować oprogramowanie i zainstalować je ponownie, może błąd... Kto powiedział jeszcze jedno...?

Miłego weekendu.

Ja osobiście nigdy tego nie widziałem

plus nie bardzo rozumiem

Masz otwarty szkic z niebieskim napisem z przodu swojego kawałka

twoje czerwone kółko, które chcesz z boku. nie jest na tym samym poziomie, co robi to czerwone kółko?

Czy możesz opublikować swój kawałek, aby zrozumieć swój problem?

lub za pośrednictwem Team Viewer, aby przejąć nad nim kontrolę

@+

Witam

Bezpośrednia dezinstalacja? Spróbowałbym najpierw przywrócić ustawienia, potem naprawić oprogramowanie w razie potrzeby, potem tylko odinstalować, a następnie zainstalować ponownie... Czy możesz umieścić kopię pełnego ekranu, a nie tylko mały fragment?

Pozdrowienia

2 polubienia

@ D.Roger

Czy nie uważasz jego wizerunku za dziwny?

Jego czerwony okrąg nie znajduje się na tej samej płaszczyźnie, co jego otwarty szkic

@+ ;-)

1 polubienie

@gt22,

Myślę, że to on stworzył czerwone kółko (tylko na zrzucie ekranu), aby pokazać, że jego wskaźnik myszy utknął w trybie wymiaru, po prostu myślę, że szkoda nie pokazać więcej, abyśmy mogli zobaczyć, w którym trybie / menu znajduje się w momencie wystąpienia problemu, które mogłyby nas skłonić do ewentualnej analizy i rozwiązania.

Pozdrowienia

2 polubienia

Zgodzisz się ze mną, że jego szkic, na którym znajduje się napis, jest otwarty

Tak, zgadzam się z tobą, jego szkic jest otwarty.

1 polubienie

Ten napis działał dobrze przed błędem...

Pojawił się nowy problem: jestem w trybie wymuszonego cytowania, pod myszką mam symbol cudzysłowu.

Kiedy otwieram szkic, cokolwiek to jest, nawet jeśli tworzę nowy, gdy tylko pojawi się wymiar, zawiesza się on z powodu tego trybu, którego nie mogę usunąć.

Odpowiadając D.Rogerowi, próbowałem naprawy dziś rano, ale zawsze jest tak samo...

Z której wersji SolidWorks korzystasz?  SP?

Może być interesujące zainstalowanie części lub masz problem, jeśli jest to ogólny problem, który miałeś, zanim to się stało? Zmiana konfiguracji, aktualizacje....  

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Wygląda na to, że pochodzi to od czcionek
Zwłaszcza krój pisma Century Gothic
Pobierz tutaj:
https://www.wfonts.com/search?kwd=century+gothic

Następnie skopiuj tutaj:C:\Windows\Fonts
Następnie uruchom ponownie soldiworks.

Testowanie nic nie kosztuje...

Ponadto ponowna instalacja Solidworks rozwiązałaby problem, najwyraźniej uszkodzony rejestr...  

@+