Ostatnio nie mogę nic zrobić w szkicu, o ile jest wymiar.
komputer przechodzi w tryb wymiarowania, mogę tylko zmienić wymiar, ale już nie śledzić.... Jak wyjść z tego trybu?
Z góry dziękuję.
sw_mode_fige_le_27-06-2019.jpg
Ostatnio nie mogę nic zrobić w szkicu, o ile jest wymiar.
komputer przechodzi w tryb wymiarowania, mogę tylko zmienić wymiar, ale już nie śledzić.... Jak wyjść z tego trybu?
Z góry dziękuję.
Witam. Próbowałeś ponownie uruchomić komputer? Czasami rozwiązuje to problem.
Witam
Tak, zwykle wyłączam komputer każdej nocy.
Witam
Czy wypróbowałeś tę samą część na innej stacji roboczej?
Witam @ fbicard_2
Czy możesz opublikować swój kawałek, musi to być bardzo prosta rzecz.
Trochę tak, jak gdy idzie tylko do odczytu, ale z blokowaniem.
Aby zrealizować żądanie dotyczące @ac cobra , czy jesteś w pojedynczej stacji roboczej, czy w sieci i czy używasz PDM.
Pozdrowienia
Cze wszystkim
I dziękujemy!
Nie jest to związane z częścią, ale z konfiguracją oprogramowania.
Nic nie działa, utknęłem w tym trybie niezależnie od części, niezależnie od szkicu...
Mam zamiar odinstalować oprogramowanie i zainstalować je ponownie, może błąd... Kto powiedział jeszcze jedno...?
Miłego weekendu.
Ja osobiście nigdy tego nie widziałem
plus nie bardzo rozumiem
Masz otwarty szkic z niebieskim napisem z przodu swojego kawałka
twoje czerwone kółko, które chcesz z boku. nie jest na tym samym poziomie, co robi to czerwone kółko?
Czy możesz opublikować swój kawałek, aby zrozumieć swój problem?
lub za pośrednictwem Team Viewer, aby przejąć nad nim kontrolę
@+
Witam
Bezpośrednia dezinstalacja? Spróbowałbym najpierw przywrócić ustawienia, potem naprawić oprogramowanie w razie potrzeby, potem tylko odinstalować, a następnie zainstalować ponownie... Czy możesz umieścić kopię pełnego ekranu, a nie tylko mały fragment?
Pozdrowienia
@ D.Roger
Czy nie uważasz jego wizerunku za dziwny?
Jego czerwony okrąg nie znajduje się na tej samej płaszczyźnie, co jego otwarty szkic
@+ ;-)
Myślę, że to on stworzył czerwone kółko (tylko na zrzucie ekranu), aby pokazać, że jego wskaźnik myszy utknął w trybie wymiaru, po prostu myślę, że szkoda nie pokazać więcej, abyśmy mogli zobaczyć, w którym trybie / menu znajduje się w momencie wystąpienia problemu, które mogłyby nas skłonić do ewentualnej analizy i rozwiązania.
Pozdrowienia
Zgodzisz się ze mną, że jego szkic, na którym znajduje się napis, jest otwarty
Tak, zgadzam się z tobą, jego szkic jest otwarty.
Ten napis działał dobrze przed błędem...
Pojawił się nowy problem: jestem w trybie wymuszonego cytowania, pod myszką mam symbol cudzysłowu.
Kiedy otwieram szkic, cokolwiek to jest, nawet jeśli tworzę nowy, gdy tylko pojawi się wymiar, zawiesza się on z powodu tego trybu, którego nie mogę usunąć.
Odpowiadając D.Rogerowi, próbowałem naprawy dziś rano, ale zawsze jest tak samo...
Z której wersji SolidWorks korzystasz? SP?
Może być interesujące zainstalowanie części lub masz problem, jeśli jest to ogólny problem, który miałeś, zanim to się stało? Zmiana konfiguracji, aktualizacje....
Pozdrowienia
Witam
Wygląda na to, że pochodzi to od czcionek
Zwłaszcza krój pisma Century Gothic
Pobierz tutaj:
https://www.wfonts.com/search?kwd=century+gothic
Następnie skopiuj tutaj:C:\Windows\Fonts
Następnie uruchom ponownie soldiworks.
Testowanie nic nie kosztuje...
Ponadto ponowna instalacja Solidworks rozwiązałaby problem, najwyraźniej uszkodzony rejestr...
@+