Tryb rozdzielczości

Witam, po rozpoznaniu obrazu mój szkic jest wyłączony w trybie automatycznej rozdzielczości. Jak można go aktywować, ponieważ zapobiega to przeciąganiu kropek

capture_mode_auto.jpg

Czy przeczytałeś ten link?

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_Using_Automatic_Solve.htm

Wygląda na to, że możesz sprawdzić, czy jest aktywny, czy nie

@+

2 polubienia

Witam

kliknij Narzędzia/ Ustawienia szkicu/ Automatyczna rozdzielczość.

4 polubienia

@gt22, przepraszam, odpowiedziałem w tym samym czasie. Ale odpowiedź jest taka sama.

1 polubienie

Nie ma problemu: 1 minuta w zależności od miernika

Ale odpowiedź jest z pewnością dobra, ponieważ jest nas 2, aby udzielić tej samej odpowiedzi :-)

@+ ;-))

1 polubienie

Ogólnie rzecz biorąc, wstawiam obraz, który skaluję do żądanej linii na szkicu 

następnie cofam liniami wszystkie linie, niezależnie od tego, czy są zakrzywione, czy nie, powiększam tak bardzo, jak to możliwe, aby jak najlepiej znaleźć się w środku pikselizacji 

Po powrocie do normalnego wyświetlania widzisz tylko DAL

I jest super szybki i przynajmniej masz pewność, że wszystkie Twoje kropki i linie łączą się tak, jak powinny

Nad może medytować ;-)

1 polubienie

@gt22 tak, zdaję sobie sprawę, że jest to podwójny szkic i dużo braku przypadku. To pierwszy raz z pikselizacją 2400 dpi i bardzo niską tolerancją. 

Rozpoznawanie jest bardzo dobrze wykonane, ale musisz dostosować pewne punkty.

Pozwolę sobie potwierdzić Sebastiena, ponieważ ta odpowiedź jest na pierwszy rzut oka, nawet jeśli ta z GT22 jest taka sama, ale odnosi się do innej strony.

1 polubienie

Ten sam problem..... ale wstydzę się, nie mogę znaleźć NARZĘDZI..... :(

Kliknij czarną strzałkę:

Wtedy:

Pojawi się menu Narzędzia.

1 polubienie

narzędzie znajduje się na pasku menu u góry

Kliknąć strzałkę obok przycisku Solidworks w lewym górnym rogu

Zmiany w menu

lub Automatyczne wyszukiwanie relacji na karcie Szukaj

@+

1 polubienie