Czy ktoś mógłby mi przekazać .iam balustrady utworzonej za pomocą generatora ram?
W rzeczywistości szukam możliwości stworzenia konfigurowalnej poręczy i mam trochę problemów ze zrozumieniem, jak powtarzać paski. Dla danej ilości szczebli nie ma problemu, przykładamy profil do linii i to wszystko. Ale jak to zrobić, gdy nie wiesz z góry, ile będzie szczebli?
Mam klienta (więc nie mogę podać plików), który wykonuje tę pracę za pomocą pliku Excel. W przypadku tego klienta plik jest zewnętrzny (kontroluje całą sprawę), ale plik można zintegrować, patrz ten dokument: https://drive.google.com/open?id=0B9n_R1K7GvSALUVVbU9EUVk4V3M. Koncepcja łączenia z Excelem powinna być odpowiednia.
Mój problem nie wynika z równań, ale z faktu, że w Inventor tworzysz część podporową, umieszczasz ją w zespole, a za pomocą generatora ram umieszczasz profile. Gdy to zrobisz, tworzy podzbiór "Frame0001". Gdy chcesz zrobić powtórzenie, nawet jeśli zaznaczysz pojedynczy element, powtarza on podzbiór...
Myślę, że rozwiązaniem musi być użycie icopy, ale muszę się temu trochę bardziej przyjrzeć.