Szablon rysunku - wiele arkuszy + predefiniowane widoki

Cześć wszystkim!

Mam małe pytanie do koneserów, bo nie mogę znaleźć rozwiązania :nerd_face:
Obecnie próbuję utworzyć szablon dokumentu dla rysunków arkusza blachy, ale nie mogę zrobić tego, co chcę...
Mój model składa się z 2 arkuszy, pierwszy z izometrycznym widokiem części, a drugi z płaskim widokiem w stanie rozłożonym mojej części.

Mój problem polega na tym, że kiedy otwieram szablon dokumentu, część jest wyświetlana w 1. arkuszu, ale nie w drugim... Mam wrażenie, że po otwarciu SW wstawia widoki związane z modelem tylko na aktywnym arkuszu a nie na wszystkich arkuszach!
Czy ktoś ma rozwiązanie/technikę, aby to naprawić?

Z góry dziękuję za pomoc :slight_smile:

Niemożliwe jest utworzenie predefiniowanego widoku dla rozwinięcia blachy (stanu rozwiniętego) inaczej niż za pomocą makra
Myślę, że właśnie dlatego.

I to jest dokładnie to, co możesz z SolidWorks 2022! Widoki predefiniowane - 2022 - Nowe funkcje w SOLIDWORKS
Właśnie zaktualizowaliśmy do SW 2022 i uznałem tę funkcję za interesującą, ale niemożliwą, aby działała z moją historią z podwójnym arkuszem ...

Po 15 latach od skorzystania z tej opcji, jeśli złożysz wniosek o predefiniowany mandat posła na 2 arkuszach, Twoje życzenie powinno zostać spełnione w ciągu około :smiley:15 lat.
W przeciwnym razie przykro mi, że jestem w 2020 roku, więc nie mogę ci bardziej pomóc.

Robię rozwinięty widok na 1. arkuszu + 3 widoki i twardy widok ISO na 2. arkuszu za pomocą makra

Do zobaczenia za 15 lat, więc ahahaha :smiling_face_with_tear:

W porządku! Być może będę musiał zrobić to samo co ty, jeśli nie poradzę sobie inaczej... Czy makro jest uruchamiane ręcznie, czy też istnieje możliwość automatycznego uruchomienia makra podczas tworzenia rysunku?

Makro jest uruchamiane przez wybranie części w zespole lub uruchomienie z części. Potem robi MEP w moim samochodzie

1 polubienie