Witam
Stworzyłem część pochodną z funkcją "część symetryczna", jednak musiałem zmienić nazwę oryginalnego pliku. Tak więc w mojej części pochodnej utracił zewnętrzne odniesienie do części oryginalnej. I żałuję, że nie mogę zmienić zewnętrznego odniesienia do oryginalnej części pod nową nazwą, ale na razie bez powodzenia. Chciałbym uniknąć konieczności regeneracji części pochodnej.
Witam
Czy próbowano zmienić nazwę oryginalnej części, a następnie zmienić nazwę oryginalnej części za pomocą Solidworks Explorer?
Gdy to zrobisz, eksplorator Solidworks odtworzy połączenia na wszystkich elementach związanych z twoją częścią.
1 polubienie
Witam, w przeciwnym razie z bryły robisz "plik" "otwórz", wybierasz swoją symetryczną część i przed zrobieniem "otwórz" klikasz na pole referencyjne i szukasz swojej części o nowej nazwie. więc powinien go zaktualizować. ALE zanim to zrobisz, otwierasz swój nowy punkt odniesienia.
Pozdrowienia
4 polubienia
Witam
najprostszym sposobem jest skorzystanie z rozwiązania ludo.mai, eksploratora SolidWorks.
W przeciwnym razie mała kompozycja, którą należy zabrać ze sobą, zachowuje łącza między plikami, ale tworzy kopie do zmiany nazwy.
Rozwiązanie G. jest również wykonalne, ale nie możemy zapomnieć, gdzie znajduje się część po zmianie jej nazwy i przeniesieniu.
1 polubienie
Witam
Znalazłem rozwiązanie dzięki wyjaśnieniom G.
Małe wyjaśnienie jestem na SW 2015, w zależności od wersji SW może się to zmienić.
Otwarcie elementu w odniesieniu zostaje utracone.
W otwierającym panelu wyboru kliknij "Referencje..." "
Otworzy się małe okno z listą wszystkich odniesień.
Aby zmienić plik odniesienia, kliknij dwukrotnie nazwę pliku, który chcesz edytować, a następnie przejdź do znalezienia nowego pliku referencyjnego.
Aby to zadziałało, należy otworzyć nowy artykuł referencyjny.
1 polubienie