Na złożeniu chciałbym zmodyfikować odniesienie widziane od przodu, aby uzyskać poprawny rysunek. Czy możemy zmienić widok z przodu => przykład widok z góry staje się widokiem z przodu? A może powinniśmy zacząć wszystko od nowa?
Ustaw 3D według własnego uznania, a następnie naciśnij spację.
Kliknij ikonę "Aktualizuj widok standardowy" (1).
Następnie kliknij na ikonę widoku, który przyjmie orientację na ekranie, w tym przypadku "Twarz" (2).
Na koniec kliknij "Tak"
Orientacja widoków 3D zostanie zmieniona.
screenshot341.jpg
Cześć @ lmonhurel
Aby to zrobić, punkt początkowy musi zostać ponownie skonfigurowany
Zobacz ten link
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ROEmTAJef-A
@+ ;-)
Witam, rzeczywiście możesz zmienić orientację swoich standardowych widoków. Zorientuj się tak, jak chcesz (narzędzie "Normalnie do" jest bardzo przydatne) ^a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy w obszarze graficznym i naciśnij "Ustaw bieżący widok jako widok... " ! Wybierz swoją orientację i gotowe!
Zobacz zrzut ekranu, aby uzyskać więcej informacji ;)
pb_orientation.png
Benoit.LF,
Zrozumiałem odpowiedź, ale mój problem jest nieco inny:
Pogląd, który chcę unormować, nie jest poglądem, który już istnieje. W rzeczywistości jest to lewy widok, który musiałby zostać obrócony o 90°, a następnie zaktualizowany do widoku standardowego. Czy to możliwe?
Dziękuję za pomoc.
Zrzut ekranu dla lepszego zrozumienia problemu
Czy chcesz umieścić widok po lewej stronie w miejsce widoku z przodu bez zmiany pozostałych widoków?
@+;-)
Tak, print.screen będzie bardziej przejrzysty!
Chcesz zmienić orientację w 3D lub na rysunku?
Jeśli jest to w 3D, który musisz obrócić o 90°, możesz użyć skrótów klawiaturowych:
- strzałki do obracania o 10-15° (zgodnie z ustawieniami oprogramowania)
-Shift + strzałki do obrotu o 90°
-Alt + strzałki, aby obrócić o 10-15° w normalny sposób do ekranu
-FYI Ctrl + strzałki, aby przetłumaczyć
Jeśli chcesz obrócić widok o 90° na rysunku, musisz użyć ikony obrotu (domyślnie jest to jedna z ikon w górnej części okna graficznego) i wskazać żądany kąt. Uważaj na znaczenie!
Witam
Jest to możliwe z pewnymi ograniczeniami. Z drugiej strony brak stałych części w zespole (f)
A następnie ograniczasz przednią, prostą, górną płaszczyzną na ścianach lub płaszczyznach głównego elementu.
Po zakończeniu naprawiasz swój kawałek
Witam
Wciąż przy moim problemie z widokiem z przodu. Obróciłem lewy widok o 90° zgodnie z potrzebami, teraz chciałbym, aby ten widok stał się moim widokiem z przodu. Czy jest to możliwe? Na PC przeorientowano widok z lewej strony.
2014-06-05_capture_sw.png
Trudno mi zrozumieć, co cię blokuje.
Na rysunku wyobraźmy sobie, że widok z przodu jest widokiem oryginalnym.
wchodzisz w swoje 3D
Ustawiasz swój zespół tak, jak chcesz, tak aby był zorientowany w widoku z przodu (tym, którego chcesz)
Aktualizujesz widoki satandardowe za pomocą manipu wspomnianego powyżej.
=> rysunek jest aktualizowany
Tak, to możliwe, tak wyjaśnia Benoit w swojej pierwszej interwencji
Naciskasz spację, aby wyświetlić okno widoków.
Klikasz na "Aktualizuj widoki standardowe"
Klikasz na "Widok z przodu"
zatwierdzasz, aby wyjść przez okno
Dlatego chcesz przesunąć wszystkie elementy 3D w układzie współrzędnych zespołu.
Czy Twój zestaw nie jest wystarczająco ograniczony, aby uwolnić element "Low PVC heart frame" i powstrzymać go do orientacji według własnego uznania?
Jeśli Twoje elementy "wędrują" między nimi, prosty sposób, o ile nie związałeś zbyt wielu elementów w stosunku do płaszczyzn odniesienia (Powierzchnia/Góra/Prawo):
_Sélectionnez wszystkie swoje elementy
_clic bezpośrednio w drzewie "Utwórz tutaj nowy podzespół" tworzony jest zespół wirtualny.
_Contraignez ten nowy podzbiór zgodnie z własnymi życzeniami
_Clic bezpośrednio w tym podzespole "Dekompensacja podzespołu"