Zmiana kąta wiercenia otworu

Witam

Chcę zmienić kąt wiercenia na 120°. Czy jest to możliwe w solidworks, czy nie?

Dziękuję

Tak, jest jak stary w SNCF

wszystko jest możliwe z SolidWorks

Opublikuj co najmniej jeden ekran swojego pokoju, aby zrozumieć problem 

@+

3 polubienia

Podczas edycji funkcji wiercenia pojawia się znacznik wyboru "pokaż rozmiar niestandardowy"

Rozwija opcje, w tym kąt dna wiercenia

8 polubień

Wiercenie pod kątem 120°! To już nie jest piercing, albo nie do końca rozumiałam. W takim przypadku nie należy korzystać z pomocy w wierceniu i wykonać szkic z usuwaniem materiału.

1 polubienie

@MARCIN. Julien : Witam, to stożek podłogi wiertniczej połączony z wiertłem.

1 polubienie

Czas na mnie.

Tak więc odpowiedź Pascala jest właściwa.

sans_titre1.png

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, życzę miłego dnia

Witam

Wszystko, co pozostaje do zrobienia, to zamknąć post, zatwierdzając najlepszą odpowiedź ^_^

4 polubienia

Fajnie, nawet nie wiemy, jakie jest rozwiązanie, które rozwiązało Twój problem...

7 polubień

@ac cobra 427, cóż, jeśli to wiemy, aby zmienić kąt wiercenia otworu, wystarczy podziękować wszystkim i życzyć im dobrego dnia ...

3 polubienia

+ 1000  @d Roger i @ac Kobra

Mdr

Jest coraz gorzej 

@+

4 polubienia

Panowie, bardzo łatwo jest naśmiewać się z ludzi..........  Chciałem podziękować wszystkim za tak szybką odpowiedź....... Ale nie wszyscy rozumieją mój język

A pan MARTIN Julien postawił sprawę jasno: to odpowiedź Pascala jest właściwa ...... więc bardzo dziękuję Pascalowi

2 polubienia

To nie była kpina, wręcz przeciwnie. Problem polegał na tym; Jeśli ktoś zada sobie to samo pytanie, niech będzie mógł znaleźć odpowiedź od razu, bez wpisywania wszystkich odpowiedzi. Nadal jest w porządku, ale jeśli musisz wpisać 50 odpowiedzi, aby znaleźć rozwiązanie, podczas gdy osoba, która zadała pytanie, grała w grę.... Znalazłby ją od razu.

4 polubienia

Ac cobra, nie mówiłem za ciebie, ale za panów gt22 i d.roger.......

@ lew morski 69

aby zrozumieć, dlaczego i jak 

Wystarczyłoby śledzić wątek komunikacyjny

Odpowiedź wybrana jako najlepsza jest teraz poprawną, co nie miało miejsca w momencie udzielania naszych odpowiedzi 

@d Roger i ja 

i nie znam ostatniej odpowiedzi @ ac cobra 

Ta odpowiedź jest udzielana za każdym razem, gdy plakat wybiera odpowiedź Eroded jako najlepszą odpowiedź 

@+:-)

4 polubienia

Witam

W moich uwagach nie było kpiny, ale głównie niezrozumienie (przyznaję, że trochę irytacji) co do wyboru najlepszej odpowiedzi w momencie mojego postu. Zasadą forum jest z mojego punktu widzenia wzajemna pomoc i dzielenie się, która nie kończy się w momencie znalezienia rozwiązania problemu. Podkreślenie właściwej odpowiedzi pozwala każdemu, kto zadaje to samo pytanie, szybko sobie pomóc, jeśli musisz wpisać 3 strony odpowiedzi i zgadnąć, która z nich jest właściwa, nie jest to łatwe.

Pozdrowienia

2 polubienia

Cóż, przepraszam, że nie odpowiedziałem na czas..... Jestem nowicjuszem......... Nie wiedziałam, że muszę zrealizować swoją decyzję.

"Nie wiedziałam, że muszę podjąć decyzję w związku z tym"

Może w tym tkwi problem. To, że problem został rozwiązany, nie oznacza, że nie powinniśmy myśleć o ludziach, którzy przyjdą po nas.

Chcę powiedzieć "egoizm", ale niestety jest to cecha, która w dzisiejszych czasach staje się coraz bardziej powszechna (mówię o życiu w ogóle).

Tak więc, gdy pojawia się wzajemna pomoc lub uprzejmość, staje się to zaskakujące.

2 polubienia

Tak naprawdę nikt nie wie, jak nadać kąt otworowi w Kreatorze otworów???

To zależy od tego, o jakim kącie mówisz...

Mały diagram rzuci światło na Twój problem.