Witam, właśnie stworzyłem swój pierwszy stół wiertarski na rysunku części, na którym wykonałem obróbkę skrawaniem z pomocą do wiercenia.
Chciałbym pokazać w kolumnie "rozmiar" moje różne gwinty w formie "M5", a nie "średnica 4,2 NA".
Ma to na celu uniknięcie mylenia wiercenia i gwintowania.
Dziękuję
1 polubienie
Witam
Czy próbowałeś edytować w:
Właściwości dokumentu / Tabele otworów
lub
Zarządca nieruchomości / stoły wiertnicze.
Fakt, że masz wymiar otworu przed stukaniem, pozwala uniknąć błędu fabrycznego. Operator nie musi się zastanawiać i trafia do dołka po wskazanych kursach.
Zobaczę, czy istnieje rozwiązanie, aby zmienić wartość, którą chcesz zmienić.
Klasa A+
Czy nie wystarczyłoby zaciśnięcie nagłówka Twojej kolumny?
Tak, oglądałem już wcześniej, ale nic nie widziałem.
Rozumiem , że podaje średnicę przekłucia, ale nagle nic nie wskazuje, czy to przekłucie, czy stukanie.
To mi przeszkadza.
Witam
W przypadku użycia obiektów w modelu gwint i otwory są wymiarowane. Tak widoczny jak załącznik.
Jeśli nie, kliknij prawym przyciskiem myszy na kropkowane linie reprezentujące gwint w układzie, a następnie na symbol wstawienia, widoczny również na załączniku. Wtedy gwint zostanie oceniony zadowalająco.
Pozdrowienia.
cotation_filetage.jpg
Dziękuję i życzę miłego wieczoru.
Witam, wydaje mi się, że próbujesz zarządzać informacjami, które są wyświetlane w kolumnie "rozmiar" tabeli wierceń rysunku. Informacje te są kontrolowane z pliku tekstowego o nazwie "calloutformat.txt" zainstalowanego w folderze instalacyjnym (c/programs/solidworkscorp/lang/english)
Od Ciebie zależy, czy skopiujesz i zmodyfikujesz go z innego folderu.
1 polubienie
YARSAC, to wykracza poza moje umiejętności.
W każdym razie dziękuję.