Edycja lub odblokowanie kąta w konstrukcji blachowej

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie modułu z blachy. Muszę odblokować i/lub zmienić kąty konstrukcji blachowej, które tworzę lub modyfikuję bez przechodzenia przez szkic. Chcę zdjąć kłódkę, która jest wyświetlana w menu kontekstowym (patrz zdjęcie), jeśli to możliwe. Pracowałem z innymi programami 3D, dzięki czemu możesz stworzyć kąt, który chcesz, a nie stały od 90 ° do 180 °.

Dziękuję

presse-papier01.pdf

Witam

Czy blokowanie/odblokowywanie działa dla Ciebie? Bo u mnie to nie działa... Z drugiej strony mam więcej szczęścia, mogę wejść pod taki kąt, jaki chcę.

capture_tolerie.jpg
1 polubienie

Witam

Spróbuj ustawić mniej niż 90°, chcę, aby fałdy szły w przeciwnym kierunku. Czasami masz blachę i chcesz dodać zagięcie "na zewnątrz" bez przerysowywania szkicu lub całej blachy za każdym razem.

presse-papier02.pdf

Czy masz licencję studencką innego typu?

Bo inaczej moduł blaszany nie jest zablokowany (możliwość wpisania żądanej wartości) i funkcja blokowania jest dla mnie niedostępna.

Stąd pomysł na licencję demonstracyjną, która uniemożliwiłaby dostęp do wszystkich kątów.

Jeśli zmienisz wirtualne skrzyżowanie, możesz ustawić mniej niż 90°.

capture_tolerie2.jpg
3 polubienia

Witam

jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz kawałek "L", raz po lewej, raz po prawej.

nie ma możliwości odwrócenia kierunku L poprzez zmianę wartości kąta, ale spójrz tutaj

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/comment-configurer-deux-sens-de-pliage-diff%C3%A9rents-dans-une-m%C3%AAme-pi%C3%A8ce

Niech Moc będzie z wami.

Bjr powiedział:

Licencja Solidworks standard, jr1 poprawna odpowiedź Mogę modyfikować "jak chcę", musiałem aktywować tangens dzień nieobecności.

Dziękuję

1 polubienie