Witam
Podczas tworzenia polilinii za pomocą Drafsight, poprzez zdefiniowanie jej właściwości (szerokość początkowa, końcowa itp.), nie można jej już modyfikować po narysowaniu
Jego właściwości pozostają zamrożone pomimo kursora w menu Właściwości
Witam
Podczas tworzenia polilinii za pomocą Drafsight, poprzez zdefiniowanie jej właściwości (szerokość początkowa, końcowa itp.), nie można jej już modyfikować po narysowaniu
Jego właściwości pozostają zamrożone pomimo kursora w menu Właściwości
Witam
Polilinię można modyfikować w Drafsight.
Polecenie editpolyline pozwala to zrobić (wpisz w wierszu poleceń) lub następnie menu Edit->Entity->Polyline
Możliwe jest wówczas:
Jeśli chcesz, oto link do filmu, który pokazuje, jak edytować polilinię. Jest po angielsku, ale dzięki obrazom dobrze rozumiesz, nawet jeśli nie mówisz w języku Szekspira.
http://www.youtube.com/watch?v=_qce-6skOz4&feature=youtu.be&hd=1
Witam
Polilinię można modyfikować Zobacz linki:
http://www.solidworks-apac.com/2010/09/06/draftsight-tutorial-the-editpolyline-command/
Wydobyłem to, co wydaje mi się być twoją odpowiedzią:
"Aby użyć polecenia EditPolyLine, możesz wybrać ikonę z paska narzędzi Modyfikuj, wybrać Modify>Entity>PolyLine z menu rozwijanego lub wpisać EditPolyLine w wierszu polecenia. Po aktywacji polecenia zostaniesz poproszony o wybranie PolyLilne do edycji. Oto trudna część. Jeszcze nie utworzyłeś PolyLine, utworzyłeś tylko linie (i/lub łuki)."
Mam nadzieję, że ci pomogłem
Bastien
Jest prawie dobrze
Mój problem polega na tym, że robię strzałki z poliliniami, zmieniając szerokość początku i szerokość końca
Rzeczywiście, wpisując polecenie lub w menu, można zmodyfikować polilinię, ale nie można zmienić szerokości początku lub końca, Draftsight modyfikuje szerokość bez uwzględnienia parametrów początku i końca
Czy coś mi umknęło?
Ha ok, więc problem polega na tym, aby zmienić tylko szerokość początkową i końcową.
Nie wiem, czy to możliwe... Ale dla pewności przetestuję w DrafSight, aby się upewnić.
Odezwę się do Ciebie, jak tylko wykonam ten test...
Cóż, próbowałem bez powodzenia... Rzeczywiście, nie mogę też zmienić szerokości początkowej ani końcowej. Mogę to zrobić tylko w sposób globalny.
Może w nowej odsłonie?
do wysłania do Drafsight!!