Edycja polilinii po edycji

Witam

Podczas tworzenia polilinii za pomocą Drafsight, poprzez zdefiniowanie jej właściwości (szerokość początkowa, końcowa itp.), nie można jej już modyfikować po narysowaniu

Jego właściwości pozostają zamrożone pomimo kursora w menu Właściwości

Witam

Polilinię można modyfikować w Drafsight.

Polecenie editpolyline pozwala to zrobić (wpisz w wierszu poleceń) lub następnie menu Edit->Entity->Polyline

Możliwe jest wówczas:

• Otwieranie zamkniętej polilinii
  • Zamykanie otwartej polilinii
  • Łączenie polilinii z innym elementem
  • Zmiana wymiaru polilinii
  • Edytuj każdy punkt tworzący polilinię.

Jeśli chcesz, oto link do filmu, który pokazuje, jak edytować polilinię. Jest po angielsku, ale dzięki obrazom dobrze rozumiesz, nawet jeśli nie mówisz w języku Szekspira.

http://www.youtube.com/watch?v=_qce-6skOz4&feature=youtu.be&hd=1

Witam

Polilinię można modyfikować Zobacz linki:

http://www.solidworks-apac.com/2010/09/06/draftsight-tutorial-the-editpolyline-command/

Wydobyłem to, co wydaje mi się być twoją odpowiedzią:

"Aby użyć polecenia EditPolyLine, możesz wybrać ikonę z paska narzędzi Modyfikuj, wybrać Modify>Entity>PolyLine z menu rozwijanego lub wpisać EditPolyLine w wierszu polecenia.  Po aktywacji polecenia zostaniesz poproszony o wybranie PolyLilne do edycji.  Oto trudna część.  Jeszcze nie utworzyłeś PolyLine, utworzyłeś tylko linie (i/lub łuki)."

Mam nadzieję, że ci pomogłem

Bastien

Jest prawie dobrze

Mój problem polega na tym, że robię strzałki z poliliniami, zmieniając szerokość początku i szerokość końca

Rzeczywiście, wpisując polecenie lub w menu, można zmodyfikować polilinię, ale nie można zmienić szerokości początku lub końca, Draftsight modyfikuje szerokość bez uwzględnienia parametrów początku i końca

Czy coś mi umknęło?

Ha ok, więc problem polega na tym, aby zmienić tylko szerokość początkową i końcową.

Nie wiem, czy to możliwe... Ale dla pewności przetestuję w DrafSight, aby się upewnić.

Odezwę się do Ciebie, jak tylko wykonam ten test...

Cóż, próbowałem bez powodzenia... Rzeczywiście, nie mogę też zmienić szerokości początkowej ani końcowej. Mogę to zrobić tylko w sposób globalny.

Może w nowej odsłonie?

do wysłania do Drafsight!!

Witam, musisz wybrać swoją polilinię i zmienić "Szerokość segmentu końcowego"

draftsight.jpg